Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Μετά το μεσημέρι η υποβολή φορολογικών δηλώσεων στο Taxis

eforia11-620x380

Ξεκινά σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2014 TAXIS η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2014.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης ανακοίνωσε μέσω twitter πως η εφαρμογή για την υποβολή του Ε1 και των συμπληρωματικών εντύπων (Ε2 και Ε3) θα ανοίξει σήμερα Πέμπτη μετά το μεσημέρι.

Ερωτηθείς για τα στοιχεία που θα πρέπει να στείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία και οι τράπεζες στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για τις βεβαιώσεις αποδοχών για το 2013 είπε πως τα περισσότερα από αυτά τα δεδομένα θα είναι διαθέσιμα έως την προσεχή Δευτέρα.

Ο κ. Θεοχάρης είπε ακόμη πως οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης έχουν διορία μέχρι τις 28 Μαρτίου ώστε να στείλουν τα σχετικά στοιχεία.

Σύμφωνα με τη νέα μεθοδολογία που θα ισχύσει για τις υποβολές δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων έτους 2014 οι κωδικοί της φορολογικής δήλωσης στους οποίους καταχωρούνται παραδοσιακά τα στοιχεία από τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις θα προσυμπληρώνονται χωρίς τη δυνατότητα επεξεργασίας από τον φορολογούμενο.

 

Πηγή: tanea.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.