Κυριακή, 28 Νοεμβρίου, 2021

Με λαμπρότητα η Κατούνα γιόρτασε τον Άγιο Αθανάσιο

Με λαμπρότητα η Κατούνα γιόρτασε τον Άγιο Αθανάσιο

Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα και εφέτος πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις της ενορίας του Αγίου Αθανασίου Κατούνας. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. ΚΟΣΜΑ.
Το πρωί της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Αρχιερατικού επιτρόπου της Ιεράς πόλεως Μεσολογγίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Αναστάσιου Καντάνη , ενώ το Θείο λόγο κήρυξε ο Ιερολογιότατος Διάκονος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Βαρσών Τριπόλεως π. Σαμουήλ.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η Λειτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Αθανασίου και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου στην κεντρική οδό της Κατούνας.
Το απόγευμα τελέσθηκε Ιερά Παράκληση από τον Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. π. Μακάριο Αντωνόπουλο ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο. Στη συνέχεια έγινε η αναχώρηση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου για την ενορία του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Νεοχωρίου όπου θα παραμένει προς ευλογίαν των πιστών.

xiromeronews.blogspot.com

agiosathanasioskatounas.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.