Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Οι εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια της Γέφυρας ξεκινούν με την “Ομάδα Καβάφη”

Οι εκδηλώσεις για τα 10 χρόνια της Γέφυρας ξεκινούν με την “Ομάδα Καβάφη”

«Κ. Π. Καβάφης: Απ’ έξω και τραγουδιστά»POSTER_KABAFIS
Με μία ιδιαίτερη μουσικο-ποιητική παράσταση, εμπνευσμένη από την ποίηση του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη, ξεκινούν οι εκδηλώσεις για τη δεκαετηρίδα της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης». Την παρουσιάζει το «Πλήρωμα 94», αξιοποιώντας και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής. Πρόκειται για την πολυταξιδεμένη παραγωγή της «Ομάδας Καβάφη» από τη Σύρο, με τίτλο «Κ. Π. Καβάφης: Απ’ έξω και τραγουδιστά», που θα φιλοξενηθεί για δύο βραδιές στο θέατρο «Επίκεντρο+» της Πάτρας, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιουνίου στις 22:30.
Οι άνθρωποι της Γέφυρας σημειώνουν χαρακτηριστικά στο έντυπο της παράστασης:

«Από τη ρύμη του κοινοβουλευτικού λόγου του Χαρίλαου Τρικούπη το 1889 και μέχρι που πιάσαμε δουλειά το 1997, πολυάριθμες ήταν οι φορές που το όραμα είχε αποπλεύσει για την «Ιθάκη». Γιορτάζουμε φέτος δέκα χρόνια από τότε που έφτασε για πρώτη φορά στον προορισμό του. Και επειδή ήταν «μακρύς ο δρόμος», του έπρεπε η τιμή να γιορταστεί με Καβάφη».

Η ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. στήριξε τη ζεύξη πολιτισμού που ενώνει το «Πλήρωμα 94» και την «Ομάδα Καβάφη», με την επιθυμία να αναδειχθεί το πολύτιμο κεφάλαιο που αποτελούν για το πολιτιστικό προϊόν της Δυτικής Ελλάδας και άλλων ελληνικών τόπων, όλες οι παρόμοιες ομάδες ψυχωμένων μερακλήδων ανθρώπων.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των δύο βραδιών περιλαμβάνει ποιήματα του μεγάλου αλεξανδρινού ποιητή, τα οποία θα παρουσιαστούν από μία δεκάδα μουσικών, άλλα σε απαγγελία και άλλα μελοποιημένα Οι μελωδίες είναι των Μπάμπη Κουλούρα, Σωκράτη Μάλαμα, Θάνου Μικρούτσικου, Δήμου Μούτση, Χρήστου Νικολόπουλου, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Ευανθίας Ρεμπούτσικα και Μάνου Χατζιδάκι. Ενδιαφέροντα βιογραφικά στοιχεία του ποιητή θα ακουστούν τόσο μέσω σχετικής αφήγησης, όσο και σε βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από την κινηματογραφική ταινία «Καβάφης» του Γιάννη Σμαραγδή.

Η «Ομάδα Καβάφης» (του Πολιτιστικού Οργανισμού Άνω Σύρου) περιοδεύει εδώ και οκτώ χρόνια με τη συγκεκριμένη παράσταση, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας αλλά και σε πόλεις του εξωτερικού (Αλεξάνδρεια, Κωνσταντινούπολη, Νέα Υόρκη, Βοστώνη, Βρυξέλλες, Ελσίνκι, Στοκχόλμη κ.α.). «Ο ερχομός στην Πάτρα ήταν ένα ακριβό μας όνειρο» λέει ο επικεφαλής της ομάδας, Μπάμπης Κουλούρας, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και τη χαρά του σχήματος που θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει την καλλιτεχνική δουλειά του για πρώτη φορά μπροστά στο πατρινό κοινό.

Η εκδήλωση αποτελεί τη συμμετοχή της Πάτρας στον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής 2014», καθώς από φέτος το «Πλήρωμα 94» αποτελεί τον αποκλειστικό συνεργάτη στην Πάτρα της εταιρίας Μ.Ε.Σ.Ο. που διοργανώνει αυτόν τον ετήσιο θεσμό και συντονίζει τις σχετικές δράσεις πανελλαδικά.

Χάρη στην υποστήριξη της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. η είσοδος και τις δύο ημέρες θα είναι ελεύθερη για το κοινό και όπως διευκρινίζουν οι διοργανωτές θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, βάση χρόνου προσέλευσης στο θέατρο. Το «Επίκεντρο+» βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νόρμαν και Αγίου Διονυσίου, στην Πάτρα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.