Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Με συμμετοχές από Μεσολόγγι η Ionian Regatta 2015

Με συμμετοχές από Μεσολόγγι η Ionian Regatta 2015

unnamed 1
Στις 31 -5 με την τελετή απονομής στο ξενοδοχείο ΜΕΝΤΩΡ στο Βαθύ της Ιθάκης, έπεσε η αυλαία του νέου ιστιοπλοϊκού αγώνας ανοικτής θάλασσας “Ιοnian Regatta 2015”. Συντελεστές της νέας αυτής προσπάθειας είναι οι Δήμος ΙΠ Μεσολογγίου, ο Ν.Ο.Πατρών, ο Ν.Ο.Μεσολογγίου, ο Α.Ι.Ο.Ρίου, ο Ι.Ο.Ιθάκης, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και όλοι φιλοδοξούν η Regatta  να καθιερωθεί.

Η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου αναφέρει:
Υπενθυμίζουμε ότι είναι ο 2ος ιστιοπλοϊκός αγώνας που λαμβάνει μέρος το πλήρωμα του Ναυτικού Ομίλου (1ος ο «Αγώνας Θυσίας») για το 2015. Και οι δύο αυτοί αγώνες έχουν σχέση με την ιστορία της Πόλης μας. Η Regatta συγκεκριμένα βοηθά να μην ξεθωριάσει η ιστορική μας μνήμη, ειδικότερα η ιστορικότητα έγκειται στο ότι οι Επτανήσιοι παρείχαν ασυλία κατά τους επαναστατικούς χρόνους στους αγωνιστές και στις οικογένειες τους, της χέρσου Ελλάδος .
Στον αγώνα συμμετείχαν συνολικά 7 σκάφη, ο Ν.Ο.Μεσολογγίου συμμετείχε με 4μελή αγωνιστική ομάδα με το σκάφος «Canenas», με 4 νέους απόφοιτους της Σχολής Ιστιοπλοΐας Α/Θ με το σκάφος «Planis» και με σκάφος υποστήριξης με 4 άτομα πλήρωμα.
Την Παρασκευή βράδυ, στις εγκαταστάσεις μας στο λιμάνι, η δημοτική αρχή δεξιώθηκε τα πληρώματα, δημιουργώντας μια καλή ατμόσφαιρα για τον αγώνα. Στην δεξίωση παραβρέθηκαν, ο Αντιδήμαρχος Ντίνος Γιαννόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους ιστιοπλόους και μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου, ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Τάσσος Σκαρμούτσος η οποία κάλυψε σημαντικό μέρος του κόστους της όλης εκδήλωσης, η Πρόεδρος του Δημοτικού ΛΤ Βίκυ Κώτση, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπακτίας και Πρόεδρος της «Αιτωλική Αναπτυξιακή ΟΤΑ ΑΕ» Γιώργος Σιαμαντάς, η Πρόεδρος της Βυρωνικής Εταιρίας Μεσολογγίου Ρόζα Φλώρου, ο ιδρυτής του Κέντρου Λόγου και Τέχνης «Διέξοδος» Νίκος Κορδόσης, ο πρώην διευθυντής Φυσικής Αγωγής Αιτωλ/νίας Δημήτρης Μαντζουράτος, μέλη και φίλοι του Ν.Ομίλου. Ευχαριστούμε όλους για την παρουσία τους και ιδιαίτερα το Δήμαρχο Νίκο Καραπάνο.
Η εκκίνηση δόθηκε το Σάββατο τις 12.00 στα έξω φανάρια της Τουρλίδας , με άνεμο βορειοδυτικός 3 Bf, τα πληρώματα ξεκίνησαν με όρεξη για ιστιοπλοΐα και ευχαριστήθηκαν την ιστιοδρομία η οποία όμως ύστερα από απόφαση της επιτροπής αγώνα επιβραχύνθηκε στην Οξιά, μία απόφαση που τελικά αποδείχτηκε ορθή αφού στην συνέχεια με την άπνοια που επικράτησε τα σκάφη πιθανότατα δεν θα τερμάτιζαν εντός των χρονικών ορίων τους. Οι 50 περίπου ιστιοπλόοι, το βράδυ του Σαββάτου κατέπλευσαν στο Βαθύ και στο Κιόνι. Το πρωινό της Κυριακής έγινε η τελετή απονομής στο Βαθύ και δόθηκαν αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες.

Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και ραντεβού στην Ionian Regatta 2016
Το Δ.Σ του Ν.Ο.Μεσολογγίου

unnamed

unnamed 2

unnamed 3

unnamed 4

unnamed 6

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.