Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Με φόντο τις δημοτικές εκλογές…

Λίγο ως πολύ οι χθεσινές ανακοινώσεις της Ιπποκράτους για τα τέσσερα χρίσματα στην Αιτωλοακαρνανία ήταν αναμενόμενες. Ήδη για τους Παύλο Μοσχολιό και Αποστόλη Κοιμήση το τοπίο είχε ξεκαθαρίσει από νωρίς, ενώ και στους δύο δήμους της πρώην επαρχίας Ξηρομέρου τα πρόσωπα που επελέγησαν, Λύτρας-Αποστολάκης, (ή καλύτερα προτάθηκαν προς το Εθνικό Συμβούλιο) φέρονταν τελευταία να έχουν πάρει κεφάλι από τους υπόλοιπους μνηστήρες.

Αρκετοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κερδίσει πολύτιμο χρόνο, αφού πλέον οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι μπορούν και επίσημα να ξεκινήσουν την προεκλογική τους εκστρατεία, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που στο νομό μας (πρώην!) ευδοκιμούν τα πανηγύρια και τα πολιτιστικά –εια, όπου συρρέει πλήθος «πιστών» ετεροδημοτών και όχι μόνο. Απ την άλλη επικρατεί και η άποψη ότι τα εν λόγω πρόσωπα βγαίνουν στη σέντρα νωρίς και ίσως έτσι δεχθούν τα βέλη και τα πυρά εχθρών και ”φίλων”. Ήδη στον Αστακό ο Στάικος έχει δηλώσει παρών, στη Βόνιτσα ο Κουτιβής προσπαθεί να ”ξεσηκώσει” την Κατούνα, ενώ στο Αγρίνιο άγνωστες παραμένουν αι βουλαί των Αντωνόπουλου-Τραπεζιώτη. Όσον αφορά τους υπόλοιπους τρεις δήμους, η Ιπποκράτους πρέπει να προσπεράσει το σκόπελο των εσωκομματικών προβλημάτων και των προσωπικών αντιπαραθέσεων, με το Μεσολόγγι να προκαλεί το μεγάλο πονοκέφαλο.

Απ την άλλη στη ΝΔ τηρούν σιγή ιχθύος σε τέτοιο βαθμό που να γίνεται πιστευτό ότι δεν έχουν αρχίσει καν οι διερευνητικές επαφές. Το βάρος, τουλάχιστον σε επίπεδο παραπολιτικής, φαίνεται να έχει πέσει στο δήμο Αγρινίου και στο Δημήτρη Σταμάτη. Ο αιτωλοακαρνάνας βουλευτής επιμένει να αρνείται το ενδεχόμενο διεκδίκησης του δημαρχιακού θώκου και η όλη κατάσταση θυμίζει κάτι από το γνωστό δημοτικό τραγούδι «Έλα βρε Χαραλάμπη (Δημήτρη) να σε παντρέψουμε…Δεν τη θέλω…Θα την πάρεις». Όσο για τους υπόλοιπους δήμους και εκεί το τοπίο παραμένει θολό. Στη Ναύπακτο ο νυν δήμαρχος Θανάσης Παπαθανάσης έχει τον πρώτο λόγο αν και τελευταία έχουν έρθει στην επιφάνεια ενδοπαραταξιακά προβλήματα. Στο Μεσολόγγι ο Μουρκούσης κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς με το όνομα του Σπήλιου Λιβανού να βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα. Στο Θέρμο ο Σπύρος Κωνσταντάρας επανέρχεται στο προσκήνιο, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στον Αστακό με τον Πυθαγόρα Σαμαρά. Συγκεχυμένα είναι τα πράγματα στη Βόνιτσα την ίδια στιγμή που στην Αμφιλοχία αναζητείται υποψήφιος, με το όνομα του Γιώργου Κατσούλα να ακούγεται τελευταία αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που θα επιθυμούσαν και την εξ Ευρυτανίας υποψηφιότητα του πρώην βουλευτή Δημοσθένη Τσιαμάκη, που μάλλον έχει στραμμένο το βλέμμα στα πάτρια εδάφη.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.