Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Μια επιστολή για το επεισόδιο στο 5ο Γυμνάσιο

Μια επιστολή για το επεισόδιο στο 5ο Γυμνάσιο

Το απόγευμα της Πέμπτης το agrinionews.gr αναφέρθηκε σε συμβάν της Τετάρτης που σημειώθηκε στο 5ο Γυμνάσιο (διαβάστε εδώ την ανάρτηση)και το οποίο προκάλεσε  συζητήσεις στους εκπαιδευτικούς κύκλους του Αγρινίου. Αναφορικά με αυτό το θέμα δημοσιεύουμε  την ακόλουθη επιστολή που λάβαμε (ο τίτλος της είναι του υπογράφοντος την επιστολή). Επισημαίνουμε παράλληλα ότι τα ενυπόγραφα κείμενα εκφράζουν τον συντάκτη τους και όχι απαραίτητα το agrinionews.gr.

Aναλυτικά η επιστολή:

“Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΔΑΡΜΕΝΟΥ».
Χαίρομαι για την ευαισθησία σας και την έγκυρη ενημέρωση που προσφέρετε στους αναγνώστες, καθώς και τον τρόπο που παρουσιάζετε τα γεγονότα. Αναγκάζομαι να επικοινωνήσω μαζί σας για ένα θλιβερό συμβάν, αλλά θεωρώ ότι στις δημοκρατίες είναι αναγκαίο να εκφράζονται όλες οι απόψεις.
Η αλήθεια είναι διαφορετική από αυτή που περιγράφετε. Ο γονιός έχει όνομα και ιδιότητα. Δεληγιάννης Νίκος , Δάσκαλος Διευθυντής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου , μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Αγρινίου .
Τα εφτά μέλη του ΠΑΜΕ έχουν και αυτά ονόματα. Δεν ενημέρωναν κανέναν. Έφραξαν την είσοδο του Σχολείου με πανό και παρεμπόδιζαν μαθητές και καθηγητές να εισέλθουν στο χώρο του Σχολείου, ασκώντας ψυχολογική βία. Για όλα τα παραπάνω και για όσα θα αναφέρω παρακάτω, μπορείτε να αντλήσετε πληροφορίες από τον κ. Διευθυντή του Σχολείου, τις υποδιευθύντριες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές , οι περισσότεροι των οποίων ήταν παρόντες.
Τους εξέφρασα τη θέση μου ότι δεν τους παραχωρώ το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών μου και τους τόνισα ότι την προηγούμενη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου συνάντηση με τα εκλεγμένα μελή των μαθητών και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και συμφωνήσαμε: «Ανοιχτό Σχολείο» και πρωτοβουλίες για επίλυση των προβλημάτων.
Με χαρακτήρισαν τραμπούκο και δύο από αυτούς με γρονθοκόπησαν και μου προκάλεσαν αιμορραγία στη μύτη . Παρενέβησαν γονείς και καθηγητές και με έβγαλαν από τα χέρια τους. Πολλοί γονείς απαίτησαν και πέτυχαν να ελευθερωθεί η είσοδος του Γυμνασίου. Οι μαθητές και οι καθηγητές εισήλθαν στις αίθουσες. Σας ενημερώνω επίσης ότι από τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου απείργησε μόνο ένας.
Τα ονόματα τώρα . Ταλαμάγκας ο ένας . Ο έτερος θρασύδειλος συνεργός, γνωστό ενεργό μέλος του εργατικού κέντρου. Αναζητώ το όνομά του.
Μετά από λίγο αποχώρησαν και εμφανίστηκαν αργότερα στην πλατεία διεκδικώντας μια καλύτερη κοινωνία όπου θα επιβάλουν την άποψή τους οι νταήδες και οι μειοψηφίες.
Με εκτίμηση
Νίκος Δεληγιάννης

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.