Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στην Κλινική Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου

epi-nefros-ippokrateio1Η  λειτουργία του  Νεφρολογικού Τμήματος και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη Γενική Κλινική Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου αποτελεί μια σημαντική θετική εξέλιξη για την Υγεία στην Αιτωλοακαρνανία.Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στεγάζεται στον 1ο όροφο της Κλινικής, σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο, εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα συστήματα αιμοκάθαρσης Gambro .

Διαθέτει το πιο πλήρες σύστημα επεξεργασίας νερού, παρέχοντας με ασφάλεια νερό άριστης ποιότητας. Τα νέας γενιάς μηχανήματα επιτρέπουν την εφαρμογή όλων των σύγχρονων μεθόδων αιμοκάθαρσης με ακρίβεια, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

 Σημειωτέον πως δεν προβλέπεται καμία οικονομική συμμέτοχη σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση και επιπλέον καμία οικονομική συμμέτοχη για τη νοσηλεία τους σε οποιοδήποτε άλλο τμήμα της κλινικής ή διενέργειας εξετάσεων με παραπεμπτικά του ΕΟΠΥΥ.

Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό όπως 

 • 18 υπερσύγχρονα μηχανήματα αιμοκάθαρσης με δυνατότητες:

On –line συνεδρίας (αποτελεί την τελευταία λέξη στην εξέλιξη της εξωνεφρικής κάθαρσης).

Συνεχούς καταγραφής και μέτρησης της αρτηριακής πίεσης προς αποφυγή υποτασικών επεισοδίων κατά τη διάρκεια της συνεδρίας.

 • Ατομικές τηλεοράσεις plasma, ακουστικά, τηλέφωνο και δωρεάν internet.
 • Ειδικός θάλαμος για ασθενείς με HBV με ατομικό WC, A/C, τηλέφωνο, τηλεόραση.
 • Ειδικά σχεδιασμένα κρεβάτια και πολύσπαστες πολυθρόνες με ηλεκτρονικό σύστημα χειρισμού που έχουν μελετηθεί για την άνετη παραμονή και για την άμεση αντιμετώπιση έκτακτων συμβάντων.
 • Ατομική εγκατάσταση οξυγόνου.
 • Άριστης ποιότητας ελαφρύ γεύμα (σάντουιτς, κρουασάν, αναψυκτικό).

Η Μονάδα  παρέχει τις ακόλουθες υπηρεσίες :

 • Σύμβαση με όλους τους Ασφαλιστικούς Φορείς του ΕΟΠΠΥ και πλήρη κάλυψη.
 • 24ωρη κάλυψη από το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας.
 • 24ωρη κάλυψη από έμπειρους ιατρούς των τμημάτων της κλινικής (Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, παθολογικό, καρδιολογικό, χειρουργικό, ουρολογικό, ορθοπεδικό, νεφρολογικό, μαιευτικό – γυναικολογικό, αγγειοχειρουργικό και οφθαλμολογικό) και των εργαστηρίων της (βιοχημικό, τμήμα υπερήχων – triplex, αξονικός τομογράφος, μαγνητικός τομογράφος, ακτινοδιαγνωστικό, τμήμα ΜΟΠ).
 • Ειδικοί χώροι στάθμευσης για τους ασθενείς της Μονάδας.

Επιστημονικός Υπεύθυνος:

Dr. Αθανάσιος Καραμπάτσος
Ειδικός Νεφρολόγος
Τέως Επιστημονικός Διευθυντής σε Νοσοκομεία του ΕΣΥ και στα ιδιωτικά θεραπευτήρια των Αθηνών «ΥΓΕΙΑ» και «EUROMEDICA».
Τηλ. για ραντεβού: 26410 52084, 26410 21691, 6977 678759
email: thankarampatsos@gmail.com

epi-nefros-ippokrateio2 epi-nefros-ippokrateio3 epi-nefros-ippokrateio4

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Π. Κ.

  “…………Η λειτουργία του Νεφρολογικού Τμήματος και της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στη Γενική Κλινική Ιπποκράτειο Ίδρυμα Αγρινίου αποτελεί μια σημαντική θετική εξέλιξη για την Υγεία στην Αιτωλοακαρνανία.”

  Δεν αποτελεί απλώς θετική εξέλιξη, αποτελεί εξαιρετική και αξιέπαινη προαγωγή υπηρεσιών υγείας από τον Ιδιωτικό Τομέα στην πόλη του Αγρινίου, η οποία επαπειλείται με εξευτελιστικό μαρασμό – μέχρις εξαφανίσεως – του Νοσοκομείου της !
  Ακόμα μία περίπτωση, όπου ….”βγάζει μάτια” η αξία και η αναγκαιότητα ύπαρξης Ιδιωτικού Τομέα ( εν προκειμένω στην υγεία ), σε μια Ελλάδα χειμαζόμενη από τις ατέλειωτες στρατιές βολεμένων ευσυνείδητων τινών μεν, αλλά οκνών, ημιοκνών, έως κοπριτών στην πλειοψηφία των δε, δημοσίων υπαλλήλων, μηδέ των εν τω Νοσοκομείω του Αγρινίου νυν εργαζομένων εξαιρουμένων, ( εντασσομένων στην ως άνω πλειοψηφία) !!!!!!
  Μόνο συγχαρητήρια και ευχαριστίες αξίζουν στους υπεύθυνους αυτού του σπουδαίου έργου !

 2. Πατήρ Αντώνιος

  Καλησπέρα σας. Είμαι αιμοκαθερομενος εδώ και περίπου 10 μήνες και θα ήθελα να πω την γνώμη μου για την Νεφρική μονάδα. Είναι ό,τι πιο σύγχρονη τεχνολογία και τεχνογνωσία υπάρχει στο θέμα του Νεφρού με τα καλύτερα και πιο εξελιγμένα μηχανήματα αιμοκάθαρσης. Πραγματικά έχω μείνει υπέρ ευχαριστημένος από όλα, (προσωπικό, μηχανήματα, υπηρεσίες). Σας συστήνω ανεπιφύλακτα την μονάδα Νεφρού στο Ιπποκράτειο με το προσωπικό να έχει την πληρέστερη γνώση και αγάπη για τους ασθενείς. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βρίσκομαι εδώ!!!!! Νιώθω ασφάλεια και σιγουριά…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.