Σάββατο, 6 Μαρτίου, 2021

Μοσχολιός: “παρανοϊκή η σκέψη για κατάργηση της ΔΕΥΑ”

Μοσχολιός: “παρανοϊκή η σκέψη για κατάργηση της ΔΕΥΑ”

κατάλογοςΑπαράδεκτη και παρανοϊκή χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Π. Μοσχολιός, οποιαδήποτε ενδεχόμενη απόφαση για κατάργηση της ΔΕΥΑ Αγρινίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μοσχολιός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι υπηρεσίες που παρέχει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγρινίου, (όπως και κάθε ΔΕΥΑ), είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα και ως εκ τούτου δεν επιβαρύνει ούτε κατ’ ελάχιστο τον κρατικό προϋπολογισμό. Η ΔΕΥΑ Αγρινίου επιτελεί το τεράστιο έργο της, με σεβασμό και στο τελευταίο ευρώ του Αγρινιώτη πολίτη, απασχολώντας το απολύτως απαραίτητο προσωπικό.Είναι μια υγιής οικονομικά επιχείρηση, (με θετικά αποτελέσματα και ταμείο 2.049.000 ευρώ στον ισολογισμό του 2012),γεγονός που της επέτρεψε να προβεί σε μείωση των τελών κατά 12% το 2014.Επιπλέον, αυτή τη στιγμή η ΔΕΥΑ έχει σε πλήρη εξέλιξη ένα επενδυτικό πρόγραμμα σε έργα ύδρευσης – αποχέτευσης και βιολογικού καθαρισμού, που ξεπερνά το ποσό των 26.000.000 ευρώ.

Συνεπώς, οποιαδήποτε σκέψη – και πολύ περισσότερο απόφαση – για κατάργηση της ΔΕΥΑ, είναι απαράδεκτη και παρανοϊκή.

Η τεράστια προσφορά της ΔΕΥΑ στη διαχείριση του νερού ως κοινωνικού αγαθού και στην προστασία του περιβάλλοντος και των πολιτών, με τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών ύδρευσης – αποχέτευσης και διαχείρισης υγρών αποβλήτων, είναι αδιαμφισβήτητη, γι’ αυτό κάθε προσπάθεια κατάργησής της θα μας βρει σκληρά απέναντι στους εμπνευστές της».

Θυμίζουμε πως χθες οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΑ με αφορμή τα δημοσιεύματα περί επικείμενων απολύσεων κάλεσαν τη δημοτική αρχή να πάρει θέση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.