Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

«Μόνο ενωμένοι θα τους αντιπαλέψουμε»!

DSCN9238

Μικρή η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στο Αγρίνιο, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της νέας 48ωρης απεργίας που έχει κηρύξει για σήμερα Τετάρτη και Πέμπτη  η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις απολύσεις, στο καθεστώς διαθεσιμότητας, αλλά και στις αξιώσεις της τρόικας για τα εργασιακά.

Καθηγητές και δάσκαλοι, με ελάχιστους ακόμη δημοσίους υπαλλήλους από άλλους κλάδους, συγκεντρώθηκαν πριν από λίγο στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

«Στις 22 του Μάρτη θα απολυθούν 1850 συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και άλλων εργαζομένων, οι διαθεσιμότητες των οποίων θα γίνουν απολύσεις στις 22 του Μάρτη. Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να απολυθεί και αυτό ήρθαμε να βροντοφωνάξουμε σήμερα», δήλωσε ο κ. Καραμητσόπουλος, πρόεδρος της Β’ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας,  ενώ για την πολύ μικρή συμμετοχή στο συλλαλητήριο, ο ίδιος σχολίασε πως «έχουμε μάθει να παλεύουμε ατομικά, δεν έχουμε καταλάβει τη σημασία της μαζικής συμμετοχής. Οι περισσότεροι αντιδρούν μόνο όταν πλήττονται ι ίδιοι και, ακόμη και τότε, προσπαθούν να δώσουν τη λύση μόνοι τους, ίσως κάποιοι και με πλάγιους τρόπους, αυτή είναι η νοοτροπία».

Σε υψηλούς τόνους η ομιλία του προέδρου του Συλλόγου Δασκάλων-Νηπιαγωγών Αγρινίου-Θέρμου κ. Αδάμη, ο οποίος και εστίασε στην ανάγκη μαζικών κινητοποιήσεων» : Πρέπει να καταλάβουμε πως τίποτα δεν πρόκειται να γίνει αν συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε αυτή την εικόνα. Εμείς είμαστε εδώ για να παλέψουμε για τους συναδέλφους, αλλά τους χρειαζόμαστε στο πλευρό μας!»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Ν.Ε. της ΑΔΕΔΥ κ. Γαλατάς: «μόνο ενωμένοι μπορούμε να τους αντιπαλέψουμε», τόνισε ο ίδιος.

DSCN9233 DSCN9239 DSCN9241 DSCN9243 DSCN9245 DSCN9248 DSCN9250 DSCN9253 DSCN9255

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. κώστας

    Είναι σαφές ότι οι κύριοι κύριοι Καραμητσόπουλος-Αδάμης-Γαλατάς βλέπουν βροχή εκεί που υπάρχει φτύσιμο. Έτσι, αντί να συνειδητοποιήσουν ότι δεν εμπνέουν σχεδόν κανέναν, τους φταίει ο κόσμος που δεν εμπιστεύεται τις φάτσες τους. Θα ήταν πράγματι πολύ προχωρημένο να καταλάβουν οι παραπάνω κύριοι ότι στη συνείδηση του κόσμου δεν διαφοροποιούνται από την σαπίλα της κάθε λογής ελίτ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.