Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Νέα επίθεση σκυλιών στο κέντρο του Αγρινίου

Νέα επίθεση σκυλιών στο κέντρο του Αγρινίου

Για μια ακόμη φορά μια συμπολίτης μας κινδύνεψε από την περίφημη αγέλη των σκυλιών που περιφέρονται αδέσποτα σχεδόν μόνιμα στην Χαριλάου Τρικούπη κοντά στο Άνεσις. Αυτή τη φορά τα σκυλιά, σήμερα Κυριακή, επιτέθηκαν σε νεαρή γυναίκα και αφού ένα από αυτά την έριξε στο έδαφος(!) άλλα δύο της προκάλεσαν σημαντικά τραύματα με δαγκώματα σε διάφορα σημεία. Χρειάστηκε η επέμβαση κοντινού της προσώπου για να διαφύγει και να μεταφερθεί σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο.
Εκεί της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, της χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός και αντιβίωση με την οποία θα συνεχίσει την αγωγή. Η κοπέλα έχει ήδη επιστρέψει στο σπίτι της.
Είναι η πολλοστή φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο και η περίφημη τετράδα των αδέσποτων απασχολεί ήδη όσους περνούν τακτικά στην περιοχή. Τα σκυλιά είναι επιθετικά και προς τα παιδιά ενώ, δυστυχώς, η γνωστή πρακτική κάποιων να τα ταΐζουν όχι και τόσο τακτικά φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα από το αναμενόμενο. Τα σκυλιά τρώνε καλά κάποιες φορές και άλλοτε λιμοκτονούν με αποτέλεσμα να γίνονται επιθετικά και να προσπαθούν να αρπάξουν ότι μπορέσουν. Δυστυχώς το θέμα των αδέσποτων είναι σοβαρό και οι ιδιώτες που νομίζουν ότι τα προστατεύουν καταλήγουν να είναι φιλόζωοι μεν, μισάνθρωποι δε. Κάτι πρέπει να γίνει πάντως γιατί και αυτό το πρόβλημα εντείνεται όσο μένει να κακοφορμίζει.

 

Γ.Σ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.