Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Νίκη Φούντα: «Δεν διαθέτουμε μαγικά ραβδιά. Έχουμε όμως όρεξη για δουλειά»

Νίκη Φούντα: «Δεν διαθέτουμε μαγικά ραβδιά. Έχουμε όμως όρεξη για δουλειά»

po-niki-founta

Συνέντευξη της Υποψήφιας Βουλευτού Αιτωλ/νίας με Το Ποτάμι Νίκης Φούντα στο agrinionews.gr

-Κα Φούντα, επιλέξατε να πολιτευτείτε με το «Ποτάμι». Για ποιους λόγους το κάνατε;

Ν.Φ.: Στο Ποτάμι βρήκα τον ίδιο ενθουσιασμό, τα ίδια ιδανικά και την ίδια πίστη για αλλαγή, που και εγώ επιζητούσα όταν πρωτοξεκίνησα την ενασχόλησή μου με την ενεργή πολιτική. Βρήκα ανθρώπους με όρεξη για δουλειά, χωρίς κομματικές αγκυλώσεις. Αλλά περισσότερο, βρήκα ξανά την ελπίδα ότι μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο μας, να επανακτήσουμε την αξιοπιστία μας, να αισθανθούμε και πάλι αισιοδοξία. Η συμπόρευσή μου με Το Ποτάμι ήταν μονόδρομος.

-Ποιο είναι το μήνυμα στους Αιτωλοακαρνάνες για να ψηφίσουν το κόμμα σας και να στηρίξουν τη υποψηφιότητά σας;

Ν.Φ.: Ειδικά οι Αιτωλοακαρνάνες έχουν βιώσει στο “πετσί” τους τις κομματικές υποσχέσεις, που δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα. Ο μεγαλύτερος νομός της χώρας είναι απομονωμένος σε επίπεδο υποδομών, ενώ καταγράφει από τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, παρά τα σημαντικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα. Δεν διαθέτουμε μαγικά ραβδιά. Έχουμε όμως όρεξη για δουλειά. Πονάμε για τον τόπο μας και θα παλέψουμε ώστε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας καλύτερη ποιότητα ζωής.

-Ο εκλογικός πήχης για το «Ποτάμι» που έχει τεθεί;

Ν.Φ.: Το Ποτάμι δεν διεκδικεί πλέον μόνο την τρίτη θέση. Διεκδικεί να καταστεί η ισχυρή τρίτη δύναμη, που θα μπορεί να επηρεάσει τις εξελίξεις. Που θα αγωνιστεί για κυβερνητική σταθερότητα. Που θα διεκδικήσει την συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας. Μία δεύτερη εκλογική αναμέτρηση ενδέχεται να είναι καταστροφική για τη χώρα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ευοδωθούν οι πολιτικές συνεργασίες, ώστε να σχηματιστεί μία ισχυρή κυβέρνηση που θα μπορεί να διαπραγματευθεί με σθένος, αλλά και με αξιοπιστία.

-Στο μετεκλογικό τοπίο και στο ενδεχόμενο που τεθεί επί τάπητος η συνεργασία του Ποταμιού με ένα εκ των ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ. που διεκδικούν την πρωτιά, ποια θα είναι η τακτική σας;

Ν.Φ.: Το Ποτάμι δεν συντάσσεται ούτε με τη στρατηγική του φόβου της Νέας Δημοκρατίας, ούτε με τον λαϊκισμό και την παροχολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Συντάσσεται όμως με το συμφέρον της χώρας. Και θα επιδιώξει να άρει τις κομματικές αγκυλώσεις ώστε να σχηματιστεί, όπως σας είπα, μία ισχυρή κυβέρνηση, που θα μπορεί να εγγυηθεί για το μέλλον όλων μας. Προφανώς και μας χωρίζουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές με τους δύο διεκδικητές της εξουσίας. Θα θέλαμε όμως, επιτέλους για πρώτη φορά στα χρόνια της κρίσης, να δημιουργηθεί μία πολιτική “Εθνική Ελλάδος”. Να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Να δείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

-Αναπόφευκτα, τα τοπικά ζητήματα δεν απασχόλησαν την προεκλογική περίοδο. Στην περίπτωση της επανεκλογής σας, ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας για τον νομό μας;

Ν.Φ.: Θα συμφωνήσω μαζί σας, πως σε κεντρικό επίπεδο τα τοπικά ζητήματα μπήκαν σε δεύτερη μοίρα, καθώς η πόλωση δυστυχώς κυριάρχησε. Δεν ισχύει όμως για όλους αυτό. Δεν μπορείς να ταξιδεύεις στην Αιτωλοακαρνανία και να μην προτάσσεις τα προβλήματα του τόπου και των κατοίκων. Δεν μπορείς να μην αφουγκράζεσαι την αγωνία των συμπολιτών σου.

Έχουμε να κάνουμε πολλά. Κατά την πρώτη μου κοινοβουλευτική θητεία καταφέραμε να σημειώσουμε μικρές νίκες, αλλά δεν είναι αρκετό. Πρέπει η πατρίδα μας να αποκτήσει και πάλι την αναπτυξιακή στόχευση που της στερήθηκε. Με παράλληλη ανάπτυξη των υποδομών, να αρθούν οι ανισότητες και να επιστρατεύσουμε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Να δώσουμε ευκαιρίες στους νέους. Να φέρουμε και πάλι ελπίδα.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.