Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Ναυάγιο στις συζητήσεις ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ

FFC2F868F65BE323EE335A6994348949

Επιστολή-απάντηση στη Φώφη Γεννηματά απέστειλε την Πέμπτη ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος υποστηρίζει ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του ζήτησε να διαλύσει το ΚΙΔΗΣΟ και να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος στις πρόωρες εκλογές, προκειμένου να προχωρήσει η εκλογική συνεργασία.

Σε ανακοίνωσή του νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ έβαζε στον πάγο την συνεργασία με τον κ. Παπανδρέου λέγοντας ότι δεν είναι δεκτοί οι όροι που θέτει. Επίσης, καλούσε τον κ. Παπανδρέου «να προχωρήσει σε υπερβατική κίνηση, για να κλείσει το ρήγμα που προκάλεσε με την ίδρυση του ΚΙΔΗΣΟ».

Στην επιστολή προς την κ. Γεννηματά ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει: «Με χαρά ακούσαμε να ανακοινώνεις την Κυριακή 23 Αυγούστου ότι συμμερίζεσαι τις ίδιες απόψεις και βρίσκεις αναγκαία τη συμπόρευση κομμάτων, κινήσεων και προσωπικοτήτων του προοδευτικού χώρου.

» Η έναρξη διαλόγου δημιούργησε εύλογες προσδοκίες σε ένα ευδιάκριτο τμήμα των πολιτών.

» Διαπιστώσαμε, δυστυχώς, από την επόμενη ημέρα ότι σειρά στελεχών του ΠΑΣΟΚ τάχθηκαν δημοσίως εναντίον της θετικής αυτής στάσης.

» Στις μεταξύ μας επικοινωνίες διαπίστωσα ότι τους ίδιους όρους για τη διάλυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών και τον δικό μου αποκλεισμό έθεσες και εσύ προσωπικά, προκειμένου να συνεχιστεί το εγχείρημα.

» Είναι προφανές ότι τέτοια προαπαιτούμενα δεν βοηθούν στην επιτυχία του διαλόγου, την στιγμή μάλιστα, που σε αυτόν συμμετέχουν και άλλα κόμματα, τα οποία δεν θα έπρεπε να τα αγνοούν».

Ο Γιώργος Παπανδρέου καταλήγει στην επιστολή του προς τη Φώφη Γεννηματά ότι την τελική απόφαση του Κινήματος μας δεν θα λάβει ο ίδιος, αλλά η Συνδιάσκεψη του ΚΙΔΗΣΟ που συνέρχεται το Σάββατο 29 Αυγούστου.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. NTOYFHS

    OI ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ.
    ΖΗΤΑΓΑΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕΣΩ ΦΩΦΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΤΑ ΕΔΩΣΕ
    ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ.
    ΕΚΟΒΑΝ ΚΑΙ ΕΡΑΒΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.