Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

“Να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού προσωπικού”

nosokMESOLOGΣυντονιστικό φορέων συγκροτήθηκε στο Μεσολόγγι για «το σταμάτημα της απαξίωσης και της διάλυσης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και των Δομών Υγείας του Νομού Αιτωλοακαρνανίας».Οι φορείς- σύλλογοι που συμμετέχουν σε αυτό είναι οι Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείο Μεσολογγίου, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο Ι.Π. Μεσολογγίου, Α’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρννιας , Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, Δικηγορικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου, Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας και Eμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου. Ανακοινώνουν τα εξής:

ANΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλες οι δομές υγείας (Νοσοκομεία, Κ. Υγείας, Δομές Ψυχικής Υγείας, Πρωτοβάθμια Περίθαλψη) στο νομό Αιτωλοακαρνανίας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.
Κύρια αιτία για αυτό είναι από την μια πλευρά η υποχρηματοδότηση, που επιφέρει ελλείψεις ακόμη και σε υλικά πρώτης ανάγκης(ήδη τελειώνουν οι φετινές πιστώσεις στους κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς) και από την άλλη η μη κάλυψη των κενών που υπάρχουν με το αναγκαίο προσωπικό. Όλες οι δομές στο νομό μας αντιμετωπίζουν την πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψη, από πλευράς πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.
Οι κυβερνητικές επιλογές, δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την μέθοδο με την οποία οδηγείται σε απαξίωση το Εθνικό Σύστημα Υγείας , την ίδια στιγμή που προάγονται μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία δραστηριοποιούνται στο χώρο της Υγείας .Εκκωφαντικό παράδειγμα αυτής της πολιτικής αποτελεί το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, που παρά τις δεσμεύσεις του νέου Υπουργού Υγείας, αλλά και κυβερνητικών βουλευτών, ότι θα παραμείνει ανοιχτό, αντιμετωπίζει πλέον συνθήκες κατάρρευσης.
Συγκεκριμένα μετά από απόφαση της διοίκησης των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Αγρινίου και Μεσολογγίου μετακινήθηκε ο μοναδικός καρδιολόγος, που ήταν διαθέσιμος για εφημερία από το Νοσοκομείου Μεσολογγίου, ώστε να καλυφθούν “άμεσες και επιτακτικές ανάγκες” στο Νοσοκομείο Αγρινίου. Κάτι που γίνεται μόνιμο από τον επόμενο μήνα.
Την ίδια στιγμή η Παθολογική κλινική δεν καλύπτεται καθημερινά με ειδικευμένο ιατρό (αφού οι τρεις αποσπασμένοι από Κ. Υγείας ιατροί αδυνατούν να καλύψουν τις εφημερίες ) ,η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού από καθημερινή λειτουργία έχει αλλάξει πρόγραμμα και εξυπηρετεί ασθενείς Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή( ένας Νεφρολόγος εφημερία για όλο τον Νομό) , το Αναισθησιολογικό τμήμα έχει ακάλυπτες εφημερίες ,όπως και μια σειρά άλλα τμήματα(πχ Εργαστήρια) . Το Νοσοκομείο Μεσολογγίου μετά από μια σειρά τέτοιων επιλογών βρίσκεται σήμερα σε καθεστώς λειτουργικής κατάρρευσης.
Επιβάλλεται να γίνουν άμεσα προσλήψεις ιατρικού προσωπικού και στα δύο Νοσοκομεία του Νομού ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν αξιοπρεπώς και να παρέχουν τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζονται οι πολίτες του Νομού μας και όχι να απομυζούν το ένα το άλλο.
-Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και οι Τοπικοί Φορείς δεν εγκαταλείπουμε τον αγώνα και προσανατολιζόμαστε σε άμεσες δράσεις, ώστε να κινητοποιηθούν οι πολίτες τις περιοχής και να αναστραφεί η κατεύθυνση της πορείας απαξίωσης και διάλυσης του Νοσοκομείου Μεσολογγίου και των Δομών Υγείας στο Νομό.
-Ζητάμε να σταματήσουν η αδιαφορία και τα ψέματα από τους υπεύθυνους.
-Το πρόβλημα της υγείας λύνεται άμεσα μόνο με χρηματοδότηση και πρόσληψη του απαραίτητου Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού και στις δυο Νοσηλευτικές Μονάδες του Νομού. Ήδη έχουν γίνει εδώ και καιρό οι διαδικασίες επιλογής και εκκρεμούν οι υπογραφές των Υπουργών. Ας μπουν επιτέλους!!!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.