Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Να γιατί είναι μονόδρομος η αξιοποίηση των λιμνών και των ποταμών μας:

Να γιατί είναι μονόδρομος η αξιοποίηση των λιμνών και των ποταμών μας:
Κατά καιρούς έχουμε αναφέρει ότι το υδάτινο στοιχείο είναι τελικά το μόνο που μπορεί να κάνει την υπέρβαση στο νομό μας . Αυτό αποδεικνύεται και στη πράξη όταν φιλοξενούνται εκδηλώσεις παγκοσμίου χαρακτήρα. Έτσι στις 6-8 Μαρτίου οι φίλοι του Κανόε – Καγιάκ, δίνουν το ραντεβού τους σε μια κορυφαία και διεθνούς κύρους διοργάνωση, που θα πραγματοποιηθεί στην διεθνή πίστα Ολυμπιακών προδιαγραφών του Ευήνου (Αιτωλοακαρνανία), που βρίσκεται στο Χάνι Μπανιά. Θυμίζουμε ότι ανάλογο διεθνές αθλητικό γεγονός είχε ξαναγίνει στο νομό μας το 2000 στη λίμνη Στράτου ( Παγκόσμιο πρωτάθλημα θαλασσίου Σκι Νέων) .
Από το διεθνές βεληνεκές αυτών των εκδηλώσεων, διαπιστώνετε και εσείς ότι είναι μονόδρομος η αξιοποίηση των λιμνών και των ποταμών μας προς αυτή τη κατεύθυνση. Καλά και τα προγράμματα αλλά τέτοιες εκδηλώσεις είναι που θα φέρουν επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αρκεί να βοηθηθούν με τη κατασκευή υποδομών.
Αναλυτικά για το 1ο Διεθνή Αγώνας Κανόε/Καγιάκ Σλάλομ «ΕΥΗΝΟΣ» καθώς και για το ιστορικό όλων αυτών των προσπαθειών αναφέρει ο Βασίλης Ι. Κόκκοτος τα εξής:
Η διοργάνωση θα περιλαμβάνει τις κατηγορίες του αθλήματος ανδρών – γυναικών και κάτω των 23 ετών.
Το άθλημα αυτό είναι ένα δυναμικό σπορ που περιλαμβάνει τις εξής υποκατηγορίες:
Μονό Καγιάκ (ο αθλητής είναι καθιστός μέσα στη βάρκα και χρησιμοποιεί τη διπλή κουτάλα για κουπί).
Μονό Κανό (ο αθλητής είναι γονατιστός στη βάρκα και χρησιμοποιεί κουπί με μονή κουτάλα).
Διπλό κανό (είναι 2 αθλητές μέσα στη βάρκα)
Σκοπός του αθλητή είναι να κατέβει τον ποταμό στο μικρότερο δυνατό χρόνο περνώντας μέσα από τις πράσινες πόρτες με τη ροή του ποταμού και ανάμεσα από τις κόκκινες αντίθετα από τη ροή του ποταμού.
Διοργανωτές είναι ο Ναυτικός Όμιλος Αγρινίου και η Ελληνική Ομοσπονδία Κανόε / Καγιάκ. Την ευθύνη του συντονισμού έχει η εταιρεία sport – view.
Στο χώρο της τοποθεσίας Χάνι Μπανιά υπάρχουν δυνατότητες εκμετάλλευσης και ανάπτυξης για μεγάλες διοργανώσεις του εξωτερικού αλλά και τουρισμό από όλο τον κόσμο μιας και είναι μια τοποθεσία η οποία συνδυάζει σχεδόν όλα τα στοιχεία, στα οποία ο παγκόσμιος τουρισμός έχει ρίξει όλο το βάρος του πλέον!
Φέτος με τον αγώνα αυτό (είναι η 1η Πανελλαδικά προσπάθεια για τη διοργάνωση Διεθνούς Αγώνα από ένα σωματείο) ανοίγεται μία νέα σελίδα στον αθλητικό τόπο αυτό και γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια να αναδείξουμε εκτός της πανέμορφης αυτής πίστας (σε παγκόσμιο επίπεδο) την πραγματική ομορφιά και τις απίστευτες δυνατότητες αυτού του χώρου!
Περισσότερα: http://koinotonaitolon.blogspot.com/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.