Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Νώντας Νικάκης: Άθλιο το οδικό δίκτυο Βόνιτσα – Λευκάδα – Άκτιο

Νώντας Νικάκης: Άθλιο το οδικό δίκτυο Βόνιτσα – Λευκάδα – Άκτιο

 3 BONITSA LEYKADA AKTIO (4)Ο Λυκειάρχης από την Βόνιτσα Νώντας Νικάκης μαζί με τον Σταύρο Πάτση, περιηγήθηκαν το οδικό δίκτυο Βόνιτσα – Λευκάδα – Άκτιο και μας περιγράφουν ότι είναι λίαν επικίνδυνο και χάλια.

Ο Νώντας Νικάκης εκφράζοντας οργή και αγανάκτηση μας γράφει:
ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΒΟΝΙΤΣΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ – ΆΚΤΙΟ
    Κύριοι πολιτευτές,  μην μας χτυπάτε την πόρτα μόνο για την ψήφο. Δείτε το κατεστραμμένο οδικό δίκτυο της Β. Δ. Αιτ/νιας και πάρτε θέση. Πιέστε εγγράφως και αιτιολογημένα τους αρμοδίους. Για να καταλάβετε την οικτρή εικόνα του οδικού δικτύου που επιεικώς θυμίζει Αλβανία επι Εμβέρ Χότζα σας παραθέτουμε πολλές φωτογραφίες. 
    «Αποφεύγετε να ταξιδεύετε την νύκτα π.χ. στο τμήμα Βόνιτσα – Λευκάδα – Άκτιο.  Άμεσος κίνδυνος για ατύχημα και καταστροφή σε ακρόμπαρα, αμορτισέρ και λάστιχα…», αυτός ο τίτλος στέκει στο παρακάτω κείμενο με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό σχετικά με την κατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου της περιοχής μας.
     Να αναφέρω κι ένα παράδειγμα: Επιστρέφοντας αργά το βράδυ από τη Λευκάδα, προ ημερών, συνάντησα αυτοκίνητα εκτός οδοστρώματος στην συνηθισμένη περιοχή (που για 20 χρόνια δεν νοιάζεται κανείς για τα τροχαία που γίνονται στο ίδιο πάντα σημείο) και συγκεκριμένα πριν τη διασταύρωση Πλαγιάς-Περατιάς, αφού δεν υπάρχει φορέας που να καταγράφει συχνά τα προβλήματα του οδικού δικτύου…….
       Με αφορμή το κακό οδικό δίκτυο παρέα μαζί πάντα με τον αγαπητό φίλο και συντοπίτη Σταύρο Πάτση, ο οποίος είναι αστυνομικός περιβάλλοντος, περιοδεύσαμε στους δρόμους και με μεγάλη υπομονή αφού πολλές φορές υπήρχε ο κίνδυνος από τα διερχόμενα αυτοκίνητα και καταγράψαμε όλες τις τοπικές κακοτεχνίες, λακκούβες, χόρτα, οδόστρωμα ξηλωμενο, καθιζήσεις, πινακιδες χρωματισμένες με κοσμητικά επίθετα, πυροβολημένες με πιστόλια και καλασνικοφ, καθρέφτες σπασμένους, κ.λ.π.
   Να επισημάνω επίσης κάποια χαρακτηριστικά σημεία και γεγονότα που συμβαίνουν στο δίκτυο Βόνιτσας – Λευκάδος – αεροδρομίου Ακτίου, και την οποία περιοχή επισκέπτονται χιλιάδες τουρίστες.
-1) 500 μέτρα πιο πάνω από την κεντρική πύλη της 131 Σ.Μ. στη διασταύρωση για Βόνιτσα και Λευκάδα το 60% των αυτοκινήτων προορίζεται για Λευκάδα. Τα αυτοκίνητα αυτά (ελλείψει Πινακίδων) αντί να συνεχίσουν ευθεία για Λευκάδα καταλήγουν στη Βόνιτσα, κάνοντας 12-15 χλμ επι πλέον, και μετά από ταλαιπωρία, κάνουν ΜΕΤΑΒΟΛΗ επιτόπου για Λευκαδα!
-2) Το χειρότερο είναι αυτό που συμβαίνει ειδικά την περίοδο επιστροφής των τουριστών, μετά τον Δεκαπενταύγουστο, στον Αγιο Νικόλαο.
    Συγκεκριμένα όσοι ταξιδεύουν για ΕΥΡΩΠΗ –ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΚΟΠΙΑ- ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ μπερδεύονται από την πλημμελή οδική σήμανση (Κι εδώ δεν υπάρχουν πινακίδες). Οι περισσότεροι καταλήγουν στην ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ και αφού φθάσουν εκεί στρίβουν αριστερά για Αρτα- Γιανεννα- Εγνατια κ.λ.π. Δεν υπάρχει πινακίδα στην διασταύρωση Αγίου Νικολάου για θεσσαλονίκη-Εγνατία- Ηγουμενίτσα κ.λ.π.
      Μια μέρα συνάντησα κάποιους πολίτες, πρώην μαθητές μου που φοιτούσαν στο ΕΠΑΛ Βόνιτσας, και τους είπα αν θέλουν να εκπαιδευτούν στις ξένες γλώσσες, να αράξουν στη διασταύρωση για Ακτιο και δεν χρειάζεται φροντιστήριο. Τους εξήγησα ότι θα τα μάθουν απ’ εξω και ανακατωτά τα αγγλικά από τους τουριστες που θα ψάχνονται για την σωστή κατεύθυνσή τους!
-3) Τώρα αν αποφασίσω να γράψω για τη διασταύρωση για Παλαιρο στο ενδιάμεσο Αγίου Νικολάου- Βονίτσης, δεν φθανει ο χρόνος μέχρι τις εκλογές!
     Δυο λόγια μόνο αναφέρω για το τμήμα εκείνο. Το 100% των τουριστών που έχουν προορισμό την Αιτ/νια κατευθύνονται στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα Παλαίρου και καταλαβαίνετε τι εικόνα αντικρίζουν στο τμήμα εκείνο, αφού δεν υπάρχουν κατατοπιστικές πινακίδες και που αντικρίζουν έναν πρώην αγροτικό δρόμο που ασφαλτοστρώθηκε όπως-όπως.
ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ το οδικό δίκτυο της περιοχής μας, κύριε Περιφερειάρχα και κυρία Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας….
      Προγραμματίστε, τέλος πάντων, επισκέψεις τακτικές στους Καλλικρατικούς δήμους, οπως παλαιότερα οι νομάρχες, *δες τε, ιεραρχείστε και λύστε τα προβλήματά μας*
     Πότε επιτέλους θα κυκλοφορούμε στη περιοχή μας και θα χαιρόμαστε το τόπο μας με ασφάλεια και σιγουριά;
Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε το πρόβλημα στις πραγματικές του διαστάσεις και την άθλια εικόνα του οδικού δικτύου Βόνιτσα – Λευκάδα – Άκτιο που επιμελήθηκε ο Σταύρος Πάτσης:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.