Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Ν.Δ. σε εγρήγορση

Ν.Δ. σε εγρήγορση

Τον Απρίλιο πιθανότατα στο Νομό ο Σαμαράς. Πρώτες κρούσεις για τη λίστα.

Κινητικότητα επικρατεί σε όλα τα κόμματα και η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση . Για την ακρίβεια είναι το κόμμα που βρίσκεται σε εκλογικό συναγερμό καθώς εκτιμά ότι το 2011 θα είναι έτος εκλογικό.
Και εκλογική ετοιμότητα σημαίνει περιοδείες, ψηφοδέλτια, αναβρασμός…Αυτά τα χαρακτηριστικά αφορούν φυσικά και την Αιτωλοακαρνανία. Έτσι καθολικό καταγράφεται στα κομματικά στελέχη πλέον το «αίτημα» του «να έρθει ο Σαμαράς». Το αίτημα προέρχεται από τα γεγονός ότι εκτιμάται ότι η παρουσία του μπορεί να κεφαλαιοποιήσει το όποιο αντικυβερνητικό κλίμα υπάρχει στο Νομό. Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι στις φετινές Εορτές Εξόδου στο Μεσολόγγι θα παραστεί ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και καθώς αυτό το διάστημα καταρτίζεται το πρόγραμμα τον περιοδειών του υπάρχουν προτάσεις να βρεθεί πριν το Πάσχα στην Αιτωλοακαρνανία.
Παράλληλα οι διεργασίες για το ψηφοδέλτιο συνεχίζονται και με επίσημο μανδύα καθώς έχει ήδη οριστεί σχετική επιτροπή. Στόχος βέβαια είναι να μην επαναληφθεί ο τραγέλαφος του 2009. Τότε που έψαχνε το κόμμα στο «παρά-πέντε» υποψηφίους και κυρίως γυναίκες…Από τις γυναίκες ξεκινά και τώρα την αναζήτηση καθώς στο ψηφοδέλτιο πιθανότατα δεν θα μετέχουν και οι τρεις του 2009. Σταθερή αξία η Έλενα Μάντζιου- Κοτρολού που κινείται εντόνως ως πολιτευτής ενώ πρόσφατα άλλη πολιτευτής του 2009 είχε συνάντηση με στελέχη της κεντρικής διοίκησης για να πάρει το «πράσινο» φως. Συζητήσεις έχουν γίνει και με άλλες γυναίκες της αυτοδιοίκησης αλλά και με γυναίκα που έλκει την καταγωγή της από την περιοχή του Αιτωλικού. Από την περιοχή της Ναυπακτίας ο Ασημάκης Φωτόπουλος εάν επιθυμεί θα είναι εκ νέου υποψήφιος αν και αρκετοί του προτείνουν να διεκδικήσει ρόλο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Σίγουρη θεωρείται η συμμετοχή του Θύμιου Δρόσου που έχει σημαντικό οργανωτικό ρόλο στο κόμμα ενώ συζητήσεις γίνονται και για την περίπτωση του πρώην δημάρχου Ναυπάκτου Θανάση Παπαθανάση.
Πολλά άλλα πρόσωπα ακούγονται για τη λίστα όπως ξανά του δικηγόρου Κώστα Ναούμη, του πρώην δημάρχου Αιτωλικού Κ.Σταράμου αλλά και άλλων.
Φυσικά εκ νέου θα είναι υποψήφιοι οι βουλευτές Μ.Σαλμάς, Δ.Σταμάτης, Κ.Καραγκούνης, ο πρώην βουλευτής Σπήλιος Λιβανός, ο υποψήφιος περιφερειάρχης και πολιτευτής για πρώτη φορά το 2009 Γ.Παπαναστασίου καθώς και ο πολιτευτής Ν.Καραπάνος.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.