Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

Οδοιπορικό στα Αη-Βασιλιώτικα…

Οδοιπορικό στα Αη-Βασιλιώτικα…

Οδοιπορικό στα Αη-Βασιλιώτικα…

 

Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ χωρίς πρόσωπα, από το φόβο!

 

Το agrinionews κατέβηκε στην πιο δύσκολη γειτονιά του Αγρινίου γιατί πολίτες μας κατήγγειλαν φθορές σε δημόσια περιουσία αλλά και σε ιδιωτική. Προσπαθήσαμε να δούμε το ζήτημα όσο πιο αποστασιοποιημένα γινόταν και να έχουμε όλες τις απόψεις. Επίσης εστιάσαμε στις φθορές και τις καταγγελίες των κατοίκων με στοιχεία και φωτογραφίες. Επειδή καλό είναι να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας οι κατηγορίες στρέφονται προς μέλη της κοινότητας των τσιγγάνων για διάφορά περιστατικά και κυρίως γιατί δεν δείχνει κάποιο σεβασμό σε κάποιες συνήθειες και νόμους που κανονίζουν τη ζωή στη πόλη. Προσπαθήσαμε να πάρουμε και την άποψη της συγκεκριμένης πλευράς αλλά αυτό δεν γινόταν γιατί με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι σε κάποιες περιοχές είναι αδύνατο να πας, αφού σε ρωτούν τι θέλεις στο δικό τους μέρος! Τονίζουμε ότι θα ήταν εντελώς αντιδεοντολογικό να ρωτήσουμε ανθρώπους άσχετους στο δρόμο μόνο και μόνο γιατί είναι σε ένα φορτηγάκι και μαζεύουν σίδερα. Όπως θα ήταν απρεπές να κάνουμε «ρεπορτάζ» εκμαιεύοντας δυο τυπικές κουβέντες από μικρά παιδιά και εφήβους που μας κοίταζαν καχύποπτα.

Και ίσως αυτό είναι το χειρότερο, ότι υπάρχουν κάποια σημεία στην πόλη που αν είσαι άγνωστος σε αυτούς ή διαφορετικός κάτα  τα υποκειμενικά τους κριτήρια-άρα μη αρεστός, δεν μπορείς να πάς κατά παράβαση κάθε συνταγματικής νομιμότητας. Αυτό θεωρήσαμε χρέος μας να μαθευτεί γιατί είναι προφανές ότι πολλοί συμπολίτες μας δεν το γνωρίζουν.

Πάντως όπως θα δείτε το βίντεο και οι εικόνες δε λένε ψέματα. Στρογγυλέψαμε όσους χαρακτηρισμούς μπορούσαμε. Είναι φανερό ότι κανένας δεν θέλει να εκτεθεί στον κίνδυνο που υπάρχει και όλοι προτίμησαν να μιλήσουν χωρίς τα πρόσωπά τους. Όπως θα δείτε φορτηγά κλέβονται στη μέση του δρόμου ενώ υπάρχουν ακόμη και κάμερες για να μην τους παίρνουν τη βενζίνη και τις μπαταρίες! Σημειωτέον ότι τα καπάκια στα φρεάτια μόλις είχαν αντικατασταθεί στην περιοχή ενώ υπάρχουν και πρόβατα που βόσκουν μέσα στη παιδική χαρά, από μη τσιγγάνο-πάντως- δημότη της περιοχής!

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.