Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Οικονομική ενίσχυση για το νέο νοσοκομείο

εγκρίθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού κατά 500.000 ευρώ

e06c1a_60dca71cc80b93b1070bcf15ec4dbf41Ένα από τα μείζονα θέματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει εξαρχής η διοίκηση του νοσοκομείου Aγρινίου, με την μετεγκατάσταση στις νέες κτιριακές υποδομές, ήταν και το θέμα του προϋπολογισμού.

Η αύξηση τόσο των κλινών (που συνεπάγεται και μεγαλύτερη ζήτηση υγειονομικού υλικού) αλλά και τα αυξημένα λειτουργικά κόστη ( το νέο νοσοκομείο είναι τετραπλάσιο σε έκταση από το παλαιό) θα καθιστούσε τον ετήσιο προϋπολογισμό ελλειματικό και θα προκαλούσε ενδεχομένως δυσλειτουργίες στη νοσηλευτική μονάδα.

Η αντιμετώπιση του θέματος ήταν εξαρχής πρώτη προτεραιότητα προκειμένου να αποφευχθούν προβλήματα που αντιμετώπισαν άλλες νοσηλευτικές μονάδες κατά τη διαδικασία μεταφοράς.

Τελικώς ύστερα από διαβουλεύσεις του διοικητή Λ.Δημητρογιάννη με τον υποδιοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. κ. Π.Κατσίβελα βρέθηκε η λύση, και παρόλο τις οικονομικές συγκυρίες που υπαρχουν στη δημόσια Υγεία, την προηγούμενη εβδομάδα εγκρίθηκε η αύξηση του προϋπολογισμού κατά 500.000 ευρώ. Το ποσό αυτό και σε συνδυασμό με την ανάλογη τροποποίηση του προϋπολογισμού εξασφαλίζει την εύρρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου Αγρινίου έως το τέλος του έτους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.