Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Οι Αιτωλοί και οι Ακαρνάνες τα “βορειότερα ελληνικά φύλα” κατά τους Σκοπιανούς(!)

Οι Αιτωλοί και οι Ακαρνάνες τα “βορειότερα ελληνικά φύλα” κατά τους Σκοπιανούς(!)

Αίσθηση προκαλεί η “επιστημονική” προσσέγγιση και η μεθοδολογία που πνευματικοί (;) τους άνθρωποι επιστρατεύουν οποιαδήποτε είδους επιλεκτική συρραφή της ιστορίας, προκειμένου να αποσυνδέσουν ιστορικά τις βόρειες ελληνικές πόλεις ( Μακεδονία-Ήπειρος-Θράκη) από την ελληνική ιστορική συνέχεια.
Ιδού τι γράφει κάποιος Σκοπιανός συγγραφέας ονόματι J.S.G. Gandeto ( ο οποίος έζησε και στην Αμερική) περί Αιτωλών και Ακαρνάνων:
1)Homer:
In the catalogue of the ships in the second book of the Iliad, Acarnania, Aetolia and Thessaly are the most northern districts mentioned. The others are Boetia, Phocis, Locris, Euboea, Athens, Salamis, Argos, Mycinae, Laconia, Messenia, Arcadia, Crete, Rhodes, and Isles.
Όμηρος:
Στον κατάλογο των πλοίων κατά το δεύτερο βιβλίο της Ιλιάδας, Ακαρνανία, Αιτωλία και τη Θεσσαλία είναι οι πιο βόρειες περιοχές που αναφέρονται. Οι άλλοι είναι Βοιωτίας, Φωκίδας, Λοκρίδα, Εύβοια, Αθήνα, Σαλαμίνα, το Άργος, οι Μυκήνες, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Κρήτη, Ρόδο και νησιά.

σσ.Δηλαδή οι πιο βόρειοι που πήγαν να πολεμήσουν τους Τρώες είναι…οι Αιτωλοί και οι Ακαρνάνες.

2)”The Amphictyonic people. The names are given by Aeschines, Theopompus and Pausanias:
Pausanias:
Ionians, Diopes, Thessalians, Magnetes, Maleans, Phthiotes, Dorians,
Of these, none belong to Epirus; indeed there are neither Aetolians nor Acarnanians.
Οι Αμφικτυονικοί άνθρωποι. Τα ονόματα που έχουν δοθεί από τον Θεόπομπο Αισχίνη και Παυσανία:
Ο Παυσανίας:
Ίωνες, Δίωπες Θεσσαλοί, Μαγνήτες, Mαλέοι, Φθιώτες Δωριείς,
Από αυτούς, κανένας ανήκουν στην Ήπειρο? Πράγματι δεν υπάρχουν ούτε Αιτωλών ούτε Ακαρνάνες.”
σσ Δηλαδή αμφικτυονικοί δηλαδή αυτοί που δεν ανήκαν στις Αμφικτυωνίες, δηλαδή στην πανελλήνια τότε Ένωση, δεν ήταν οι Ηπειρώτες, ούτε καν οι Αιτωλοί και οι Ακαρνάνες.
Εδώ…δεν μας κάνει τη χάρη να είμαστε Έλληνες, παρακάτω όμως αλλάζει πάλι γνώμη:
3)Strabo:
On the right of the entrance (of the Ambracian Gulf) dwell the Acarnanians, a Greek tribe. On the left is Nicopolis and the Kassopaeans, an Epirote tribe.
Στράβων:
Στα δεξιά της εισόδου (του Αμβρακικού κόλπου) κατοικούν οι Ακαρνάνες, ένα ελληνικό φύλο. Στα αριστερά είναι η Νικόπολη και οι κάτοικοι της Κασσίωπης, μιας “Ηπειρώτικης” φυλής.
Ξεχνάει όμως να μας πεί ότι η κάθοδος ενός άλλου Ελληνικού φύλου, των Δωριέων, που εκείνη τη περίοδο βρισκόταν ακόμα στη Μακεδονία και τη βόρεια Ελλάδα ήταν η αιτία που οι πόλεις της Μακεδονίας δεν ενεπλάκησαν στο Τρωϊκό πόλεμο, ο οποίος πέραν ότι ήταν υπόθεση των Αχαιών και των Τρώων, δεν μπορεί να επιστρατευτεί 100% σε ιστορικά επιχειρήματα, καθώς είναι αναμεμειγμένος με μύθο.
Όσο για τις αμφικτυονίες: Πέραν του ότι αρχικά ξεκίνησε αποτελούμενη από ομοσπονδία δώδεκα φυλών της Κεντρικής Ελλάδας ( και όχι του Νότου που αυτοί ισχυρίζονται) συμμετείχαν κανονικά και οι Μακεδόνες μετά το Τρίτο Ιερό πόλεμο και ψήφιζαν κανονικά…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.