Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Οι Αιτωλοακαρνά νες Σύμμαχοι της Κεντρικής Επιτροπής

Οι Αιτωλοακαρνά νες Σύμμαχοι της Κεντρικής Επιτροπής

Ολοκληρώθηκε χθες το Ιδρυτικό Συνέδριο της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Όπως ήταν αναμενόμενο, Πρόεδρος εκλέχτηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ως μοναδική υποψήφια, έλαβε 1420 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 7 λευκά και 6 άκυρα ψηφοδέλτια. Επίσης, από τις χθεσινές εκλογικές διαδικασίες προέκυψε και η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία αποτελείται από 200 μέλη. Σε αυτή υπάρχουν και τέσσερα πρόσωπα τα οποία σχετίζονται με την Αιτωλοακαρνανία.

 Συγκεκριμένα, στην 11η θέση βρίσκεται ο Θανάσης Τσόβολος που κατάγεται από το Γαλατά και κατά το παρελθόν έχει διατελέσει κομματικό στέλεχος της ΝΔ, ενώ το όνομά του είχε ακουστεί κάποιες φορές για το ψηφοδέλτιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νομό. Στην 67η θέση εκλέχτηκε και ο εκ Λεπενού ορμώμενος Βασίλης Φωτάκης, ο οποίος σήμερα είναι υπεύθυνος οργάνωσης της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ενώ κατά το παρελθόν έχει διατελέσει επικεφαλής της ΔΑΠ ΤΕΙ Πάτρας. Ο υπεύθυνος οργάνωσης της Αιτωλοακρνανίας του κόμματος της πρώην υπουργού Εξωτερικών Φώτης Νέστορας, με καταγωγή από την Αμφιλοχία, βρίσκεται στην 104η σειρά κατάταξης. Τέλος ο Χρήστος Παϊσιος, δικηγόρος που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη Ναύπακτο, εκλέχτηκε στην 175η θέση.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία θα εκλέξει το Πολιτικό Συμβούλιο το οποίο θα απαρτίζεται περίπου από 15 άτομα, δίχως να αποκλείεται και η εξ Αιτωλοακαρνανίας συμμετοχή. Πάντως απ’ότι μαθαίνουμε ήδη έχουν γίνει κρούσεις σε αρκετά πρόσωπα, κυρίως από το χώρο της αυτοδιοίκησης, προκειμένου να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων εκλογών, όποτε και αν αυτές γίνουν. Αυτό που παρατηρείται είναι ότι οι περισσότεροι περιμένουν μια δημοσκοπική ανάκαμψη της Δημοκρατικής Συμμαχίας, προκειμένου να εκραστούν δημόσια. Το παράδοξο είναι πως όσο αυτή δεν έρχεται, οι περισσότεροι προσπαθούν να κρατούν ισορροπίες, δίχως να κλείνουν καμία πόρτα. Έτσι, ενώπιον των ψηφοφόρων της ΝΔ αποκηρύσσουν την Ντόρα Μακογιάννη, ενώ μπροστά στους Συμμάχους εξυμνούν την ψηλή.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.