Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.» απαντούν στον Καραπάνο

κατάλογοςΟι εργαζόμενοι της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.» εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:
Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε μέσω δελτίου τύπου του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ότι ο Δήμαρχος, κ.Ν. Καραπάνος, με προσωπική του παρέμβαση, απέτρεψε στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.», την ψήφιση του θέματος Ημερήσιας Διάταξης, που αφορά «Πρόσθετη Πράξη Σύμβασης Ομαδικής Ασφάλισης με ετήσιο επιπλέον κόστος 35.000€», διότι, όπως αναφέρεται, «δεσμεύει την εταιρεία με νέες οικονομικές υποχρεώσεις, τη στιγμή που οι “Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.” οφείλουν στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, περίπου το ποσό των 550.000€ για τα έτη 2009 έως και 2014».
Επειδή, ως εργαζομένους, το θέμα μας αφορά άμεσα, για την αποκατάσταση της αλήθειας, κάνουμε γνωστό στον ίδιο και στους πολίτες τα παρακάτω:
1. Το εν λόγω πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης εργαζομένων ισχύει από την 01/07/1994 και το προς έγκριση ποσό των 35 χιλ. ευρώ, αφορά οφειλή, που δημιουργήθηκε προσθετικά, λόγω μη εκπλήρωσης της εν λόγω υποχρέωσης από τις εκάστοτε διοικήσεις της εταιρείας πριν το 2010.
2. Η οφειλή της «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.» προς το Δήμο της Ι.Π.Μεσολογγίου είναι της τάξης των 471.031,13 € και αφορά τη χρονική περίοδο 2010 -2014. Έχουν αποπληρωθεί, κατά την προηγούμενη τριετία, οι οφειλές των ετών 2004-2009, οι οποίες είχαν δημιουργηθεί από τη μη καταβολή τους από τις προηγούμενες διοικήσεις και έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό η καταβολή των ετών 2010 και 2011, εντός του 2015.
Επομένως:
α) Δεν πρόκειται για νέα οικονομική υποχρέωση της εταιρείας.
β) Δεν δύναται να συσχετίζεται με την καταβολή οικονομικών οφειλών προς το δήμο, γιατί αυτές ικανοποιούνται. Επίσης, με το σκεπτικό ότι, η εν λόγω οφειλή αφορά ποσοστό επί του τζίρου και όχι επί των κερδών της εταιρείας, το πρόγραμμα ασφάλισης δεν επηρεάζει τα έσοδα του δήμου.
γ) Δεν είναι δυνατόν, σε καιρούς μειώσεων μισθών και συντάξεων των εργαζομένων δημοτών του δήμου μας, ο δήμαρχος να εισηγείται νέες, σε βάρος τους περικοπές αντί να υπερασπίζεται τα δικαιώματά τους.
Οι εργαζόμενοι της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.» αντιλαμβάνονται την δυσχερή οικονομική κατάσταση του Δήμου μας, πλην όμως, καλούν τον Δήμαρχο, πριν την ανάληψη της οποιασδήποτε πρωτοβουλίας, που ενδεχομένως αμαυρώνει το έργο και την προσφορά τους, στη συμβολή των οποίων ασφαλώς οφείλεται -κατά το μεγαλύτερο μέρος- η θετική πορεία της εταιρείας, να επιδιώκει την επικοινωνία, την ενημέρωση και τη συνεργασία μαζί τους. Άλλωστε, η ατμομηχανή της εταιρείας είναι οι εργαζόμενοι και ουδείς μπορεί, καθ’οιονδήποτε τρόπο, να δημιουργεί εντυπώσεις, που δεν αντικατοπτρίζουν την αλήθεια, πολλώ δε μάλλον να στρέφει –έμμεσα- την τοπική κοινωνία άδικα εναντίον τους.
Ι.Π.Μεσολογγίου 24/06/2015

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.»
“Η ΕΝΩΣΙΣ”

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. APOL

    Αγαπητοί έργαζόμενοι με όλο το σεβασμό για την δουλειά που πρόσφερετε θα πρέπει να σας πώ ότι 1) πάρα πολοί άλλοι συμπολίτες μας είναι άνεργοι και χωρίς καθόλου ασφάλιση. 2) Τι θα πεί τα ωφελούμενα προς τον Δήμο δεν τα πληρωσαν οι προηγούμενες διοικήσεις, τα χρωστάει ή δεν τα χρωστάει η «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.». 3) Η εταιρεία είναι κερδοφόρα; αν ναι τότε καλλώς πράτει και σας κάνει πρόσθετη ασφάλεια αλλά γιατί δεν πληρώνει τα χρωστούμενα στον Δήμο; Αν όχι τότε η πρόσθετη ασφάλιση αποτελεί πρόκληση πρός όλους τους άλλους συμπολίτες μας που δεν έχουν δουλειά και καλούνται να πληρώσουν την δική σας προσθετη ασφάλιση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.