Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Οι θέσεις της Κοινωφελούς Εργασίας στη Δυτική Ελλάδα

Οι θέσεις της Κοινωφελούς Εργασίας στη Δυτική Ελλάδα

ergasia1.148 θέσεις εργασίας εγκρίθηκαν για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από τα συναρμόδια Υπουργεία, στο πλαίσιο προκήρυξης που ξεκίνησε από σήμερα από τον ΟΑΕΔ για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 2013.

Την ένταξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στο Σχέδιο «Προώθησης Απασχόλησης σε οικογένειες χωρίς εργαζόμενα μέλη μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» και σε νέους άνεργους, είχε ζητήσει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, τον προηγούμενο Απρίλιο, σε επίσκεψή του στον ΟΑΕΔ και το Υπουργείο Εργασίας, όταν σχεδιαζόταν το πρόγραμμα και στο οποίο αρχικά δεν συμπεριλαμβάνονταν οι Περιφέρειες.

Στη συνέχεια, η Περιφέρεια κατήρτισε δράσεις συγκεκριμένες που απαντούν στους στρατηγικούς της στόχους, σύμφωνα με το τριετές σχέδιό της και ειδικότερα ανασυγκρότηση αγροτικού τομέα, ανάπτυξη – επιχειρηματικότητα και κοινωνική αλληλεγγύη.

Ειδικότερα, τα προγράμματα που κατέθεσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αφορούν την προώθηση καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων, Επιχειρηματικές Θερμοκοιτίδες, καταγραφή τοπικών προϊόντων, Επικαιροποίηση Ψηφιακών Μητρώων, Έλεγχος ζωοανθρωπονόσων , Βιολογικές – Εναλλακτικές καλλιέργειες, Προγράμματα Πρόληψης για εθισμό στο διαδίκτυο, σίτιση παιδιών στο σχολείο, κάπνισμα αλκοόλ και οδήγηση, καθώς και εμβολιασμού νηπίων.

Οι ειδικότητες που θα απασχοληθούν για την υλοποίηση και εφαρμογή των προγραμμάτων είναι ΠΕ Οικονομολόγων, ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ Πληροφορικής, ΔΕ –ΤΕ- ΠΕ Διοικητικού, ΠΕ Γενικής Ιατρικής, ΠΕ Γεωπόνων, ΠΕ Κτηνιάτρων, ΤΕ και ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών – Κοινωνιολόγων, ΠΕ Ψυχολόγων, ΤΕ Νοσηλευτών, ΤΕ Εποπτών Υγείας και Βρεφοκόμων.

Οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ, καθώς και η επιλογή των απασχολουμένων.

Στην αρχική πρόταση της Περιφέρειας, είχαν ζητηθεί και ειδικότητες Μηχανικών και Δημοσιογράφων, δυστυχώς όμως αυτές οι ειδικότητες, που θα έδιναν μια ανάσα σε κλάδους με ιδιαίτερα υψηλή ανεργία, δεν έγιναν δεκτές.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, μετά την ενημέρωσή του για την αποδοχή της πρότασης να απασχοληθούν και στην Περιφέρεια άνεργοι συμπολίτες μας, εξέφρασε την ικανοποίησή του και ανέφερε:

«To μεγαλύτερο κοινωνικό ζήτημα, η μάστιγα της εποχής, είναι η ανεργία. Η Περιφέρεια κατάρτισε ειδικά προγράμματα, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της αλλά και των κοινωνικών αναγκών, προσέφερε τις συγκεκριμένες θέσεις εργασίας, σε μια προσπάθεια να συμβάλλει στην καταπολέμηση της έκρηξης των δεικτών της ανεργίας κυρίως της νέας γενιάς. Στην κατεύθυνση αυτή θα καταβάλλει και κάθε προσπάθεια ώστε να αποκτηθεί και σημαντική εργασιακή εμπειρία στους απασχολούμενους, χρήσιμη για την επαγγελματική τους πορεία και τον τόπο μας. Δυστυχώς, το πρόβλημα δεν λύνεται με αυτά τα προγράμματα. Ωστόσο, αποτελούν μια ανάσα».

 *Αναλυτικά οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας που εγκρίθηκαν για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με την τελική κατανομή του Υπουργείου στο αρχείο

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.