Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, 2021

Οι κανόνες έχουν εξαιρέσεις

Οι κανόνες έχουν εξαιρέσεις
Σε όλες τους κανόνες πάντα υπάρχουν ένας-δυό εξαιρέσεις
Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι θα πάμε σε ένα παράδειγμα κοντινό πολύ στην καθημερινότητα της πόλης μας.
Πολλές φορές όταν πηγαίνουμε να πιούμε τον καφέ μας παιρνάνε διάφοροι από το τραπέζι μας..
Συνήθως είναι μικροπωλητές, μικρή σημασία έχει αν είναι έλληνες η αλλοδαποί, μεγάλη σημασία έχει ότι είναι συνάνθρωποι μας που βγάζουν το ψωμί τους και αυτοί.
Άλλοι πουλάνε μικροαντικείμενα,άλλοι cd, άλλοι λαχεία και άλλοι ζητάνε κάποια βοήθεια..
Καλοδεχούμενοι όλοι, αποτελεί κάτι παραπάνω από προφανές ότι είμαστε μια κοινωνία σε σχέση με άλλους φιλόξενη και με ανοικτές τις πόρτες στον συνάνθρωπο.¨Αλλωστε δεν υπάρχει εδώ το απρόσωπο της πρωτεύουσας..
Πάνω από όλα όμως έχουμε να περηφανευόμαστε ότι ποτέ μα ποτέ, ούτε στο ελάχιστο, το Αγρίνιο δεν έγινε φορέας αντιλήψεων κοινωνικής εσωστρέφιας πόσο μάλλον ξενοφοβικών αντιλήψεων.
Τέτοιες ιδέες όχι μόνο δεν υιοθέτησε, αλλά ξέβρασε στο καιάδα σύσσωμη η κοινωνία της πόλης μας.Παλαιοί και νέοι το ξέρουν αυτό.
Γενιές και γενιές αγρινιωτών δεν είδαν τέτοιες αντιλήψεις ούτε σε ανθρώπους ούτε σε τοίχους ούτε πουθενά μέσα στη πόλη.Ούτε καν για αστείο.
Ας το σεβαστούν αυτό και ας καταλάβουν ότι ζούν σε μια τέτοια κοινωνία με ανεξίτηλη δημοκρατική σφραγίδα ένας με δύο μεμονωμένοι.Μπορούν να είναι περισσότερο ευγενικοί τόσο στα λόγια τους όσο στις χειρονομίες τους όταν σε ένα τραπέζι κάθονται κυρίες η δεσποινίδες, πόσο μάλλον όταν συνοδεύονται αυτές και φυσικά λιγότερο επίμονοι όταν κάποιος δεν επιθυμεί να αγοράσει αυτό που πωλούν.
Λίγη παραπάνω ευγένεια δε βλάπτει..

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.