Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022

Οι κομμένες υπερωρίες τρώνε την εποπτεία των λαϊκών αγορών;

Οι κομμένες υπερωρίες τρώνε την εποπτεία των λαϊκών αγορών;

Καθώς το υπουργείο πρόσφατα αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα αυτοδιοικητικούς οργανισμούς που οι υπάλληλοι πληρώνονται περισσότερο από αντίστοιχους στο δημόσιο(με απίστευτες ασάφειες καθώς αντί για ακριβή δήμο όπου κάποιος π.χ. μηχανικός παίρνει 75 χιλιάδες, έβγαλε στη φόρα το νομό, ενώ απέκρυψε και ότι άλλο μηχανικός στην Τ.Α. και άλλο στο δημόσιο), κάτι πρέπει να ειπωθεί και για την σχεδόν κατάργηση των υπερωριών στους δήμους. Σύμφωνα με εγκύκλιο που ήρθε πρόσφατα στους δήμους οι υπερωρίες σχεδόν μηδενίζονται και περιορίζονται μόνο στους προϊσταμένους. Ο θεσμός λοιπόν που θίγεται πιο πολύ από αυτό είναι η δημοτική αστυνομία και η δράση της που σχεδόν χάνεται είναι η εποπτεία της λαϊκής του Σαββάτου ειδικά, η οποία ήταν αποτέλεσμα της δυνατότητας σε κάποιες υπερωρίες.
Πάνω δηλαδή που είχαμε αρχίσει να βλέπουμε μια σχετική τάξη στο χάος της αγοράς κυρίως στη λαϊκή βόρεια της Αγίου Ιωάννη Ρηγανά(την αναφέρουμε έτσι γιατί η ακριβής τοποθεσίας της είναι απροσδιόριστη) ήρθε αυτή η απόφαση η οποία σχεδόν καθιστά απαγορευτικό τον έλεγχο που είχε ξεκινήσει. Παράπονα σίγουρα υπήρχαν αλλά και μόνο η παρουσία μιας αρχής και οι διευθέτηση σχετικά καλά της κυκλοφορίας βοηθούσε. Όμως η εργασία στην Ελλάδα είναι πενθήμερη και τώρα πρέπει να περιμένουμε να υπάρξει έλεγχος από…φιλότιμο κάποιων υπαλλήλων ή από την παρουσία στη λαϊκή κάποιου αιρετού. Και το περασμένο Σάββατο υπήρχε ένα αυτοκίνητο που πέρναγε και προσπαθούσε να βάλει τάξη στη Σαββατιάτικη λαϊκή αλλά η εμφανώς λιγότερη ώρα που έμεινε εκεί έφτανε για να επανέρθουμε πιο αργά στις γνωστές τριτοκοσμικές εικόνες και σε σπασμένους καθρέφτες από αυτοκίνητα καθώς και άλλα ατυχήματα.
Επειδή λοιπόν το φιλότιμο σήμερα δεν φτάνει-όταν υπάρχει-καλό είναι να βρεθεί μια λύση τουλάχιστον για την Δημοτική Αστυνομία.

Γ.Σ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.