Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημέρα γιορτής των πουλιών

koi-foreas-giortipoulion1

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε την Δευτέρα στην περιοχή της Κλείσοβας η ημέρα γιορτής των πουλιών, με θέμα «τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους». Αρχικώς η εκδήλωση ξεκίνησε με μία εισαγωγή από τον Πρόεδρο του Φ.Δ/Λ.Μ κ. Φώτη Περγαντή για τις αξίες των πουλιών και για το πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν τα ενδιαιτήματά τους και ιδιαίτερα τα υγροτοπικά. Εν συνεχεία η κ. Γιαννακογιώργου (Υπεύθυνη ΚΠΕ Μεσολογγίου), ανέπτυξε την θαυμαστή λειτουργία της μετανάστευσης των πουλιών και την σχετική αξία της περιοχής για μεγάλο αριθμό μεταναστευτικών πουλιών.

Ειδικότερα η ανταπόκριση των μαθητών να γνωρίσουν μέσα από τα τηλεσκόπια και τα κιάλια την σπάνια ορνιθοπανίδα της περιοχής, ήταν άκρως συγκινητική. Αισθητή χαρά δημιούργησε  και η απελευθέρωση κάποιων ειδών τα οποία και εστάλησαν μετά την αποκατάστασή τους από τον Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης άγριων ζώων (ANIMA).

«Τέλος αξίζει να αναφέρουμε, ότι αμέσως μετά την λήξη της εκδήλωσης, ο Φ.Δ/Λ.Μ σε συνεργασία με εθελοντές της περιοχής προχώρησαν σε επιχείρηση διάσωσης ενός αετού όπως επίσης στη συλλογή μιας νεκρής βίδρας, τα οποία και θα αποσταλούν στον Σύλλογο Προστασίας & Περίθαλψης άγριων ζώων (ANIMA) & στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης αντίστοιχα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη του Φ.Δ/Λ.Μ (κ. Κασβίκης & κ. Παλαιός) και ο εθελοντής του Φορέα κ. Νούλας. Ευχαριστούμε επίσης τον Δήμο Μεσολογγίου για την άψογη συνεργασία του και την άριστη μεταφορά των μαθητών όπως επίσης και τους σχετικούς καθηγητές των σχολείων.

Ραντεβού του χρόνου ξανά!!!», καταλήγει  η σχετική ανακοίνωση.

koi-foreas-giortipoulion2 koi-foreas-giortipoulion3 sdfsdfds

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.