Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Ομόφωνα τιμή του Δημοτικού Συμβουλίου στη μνήμη της Ελένης Τσικνιά

 

 

 

…αλλά και διαφωνίες για το πώς έπρεπε να τιμηθεί!

DSCN7653

Ακόμα και στο θέμα των ευεργετών του το Αγρίνιο φαίνεται να μην είναι γραφτό του να πηγαίνει μονιασμένο. Στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου πήρε τον λόγο ο δήμαρχος κ. Παπαναστασίου και εξέδωσε ανακοίνωση τιμής για την ανιδιοτελή προσφορά, όπως ανέφερε, της εκλιπούσας ευεργέτιδας της πόλης, Ελένης Τσικνιά, που η κηδεία της έγινε νωρίτερα στην Μητρόπολη Αγρινίου. Εξήγησε τις αποφάσεις που πάρθηκαν-και πέρασαν  ομόφωνα-ως φόρος τιμής, δηλαδή την επίσημη έκφραση συλλυπητηρίων, τη κατάθεση στεφανιού, την κηδεία της εκλιπούσας με δαπάνη του δήμου και την δημοσίευση κειμένου προς τιμήν της στην ιστοσελίδα του δήμου αλλά και στον τοπικό Τύπο. Στο επίσημο κείμενο που αναγνώσθηκε γινόταν αναφορά στην προσφορά της Ελένης Τσικνιά στις δομές Υγείας της πόλης με την προσφορά της στο κτήριο του παλαιού νοσοκομείου αλλά και τη δωρεά του οικοπέδου όπου χτίστηκε το νέο νοσοκομείο.

Παίρνοντας τον λόγο ο κύριος Μοσχολιός, πάντως, αφού τόνισε ότι πρόκειται για μια μεγάλη ευεργέτιδα με αυτόνομη οντότητα και παρουσία, η οποία, όπως ανέφερε, δεν υπήρξε μόνο σύζυγος του Σπύρου Τσικνιά, εξέφρασε την απογοήτευσή του που δεν έγιναν περισσότερα προς τιμήν της καθώς όπως είπε δεν υπήρξε ούτε καν επικήδειος από τον δήμαρχο ή κάποιον αντιδήμαρχο που παραβρέθηκε. Μάλιστα, αφού θύμισε ότι για να γίνει το νέο νοσοκομείο αγόρασε η ίδια έκταση δίπλα στο δικό της οικόπεδο ώστε να υπάρχει η προβλεπόμενη έκταση, ζήτησε να δοθεί το όνομά της σε κεντρικό δρόμο κοντά στον δρόμο που φέρνει το όνομα του συζύγου της ενώ αναρωτήθηκε και πότε θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα των παλαιών εγκαταστάσεων που απαξιώνονται. Οι αναφορές αυτές έκαναν τον μεν κ. Καζαντζή να πάρει τον λόγο και να πει ότι αδικεί ο κ. Μοσχολιός τον δήμο ενώ προτρέχει κιόλας, τον δε δήμαρχο κ. Παπαναστασίου να κάνει λόγο για μικροψυχία, όπως ανέφερε, του κ. Μοσχολιού που δεν αρμόζει στην περίσταση. «Στην κηδεία μίλησε ο Μητροπολίτης για λογαριασμό όλων, όσα είπαμε έγιναν άμεσα ενώ κι εσείς παρότι επικοινωνήσαμε δεν μου κάνατε κάποια πρόταση για οτιδήποτε άλλο»,εξήγησε ο δήμαρχος Αγρινίου.

Στο θέμα παρενέβη ο κ. Τραπεζιώτης –που λίγο πριν είχε δηλώσει ότι καλύφθηκε από όσα είπε ο κ. Μοσχολιός-καλώντας όλους να λήξουν το ζήτημα πριν αυτό καταλήξει σε προσβολή της εκλιπούσας…

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Άρης

    Ρε παιδιά, πάτε καλά τι τιμή και κουραφέξαλα?Τρεις και ο κούκος ήταν στην κηδεία της γυναίκας, ούτε το έμαθε κανείς, ούτε είπε τίποτα ο δήμαρχος και ούτε πήγε η φιλαρμονική που σε τέτοιες περιπτώσεις την επιστρατεύουν!
    Τι τιμή και πράσινα άλογα…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.