Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Ονοματολογία δίχως τελειωμό…

Ονοματολογία δίχως τελειωμό…


Εφτά μήνες πριν τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τα σενάρια και η ονοματολογία έχουν την τιμητική τους. Ο Καλλικράτης αλλάζει τα σχέδια για πολλούς εκ των πολιτικών μας ταγών ανοίγοντας παράλληλα νέους ορίζοντες στην πολιτική τους σταδιοδρομία, αφού ως γνωστό η θέση του περιφερειάρχη, επί παραδείγματι, λέγεται ότι ισοδυναμεί με την αντίστοιχη ενός μικρού πρωθυπουργού.

Όπως είναι λογικό έντονο είναι το ενδιαφέρον αρκετών προσώπων για την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην οποία τελικά ανήκει και ο δικός μας νομός, γεγονός το οποίο δεν αφήνει ικανοποιημένους τους Αιτωλοακαρνάνες στην συντριπτική τους πλειοψηφεία. Αλήθεια όσοι καταρτίζουν το νέο χωροταξικό χάρτη δεν αναρωτήθηκαν ποτέ για ποιο λόγο Αιτωλοί και Ακαρνάνες περιμένουν ακόμη το τρένο της ανάπτυξης; Όμως ας αφήσουμε τους ανωτέρω προβληματισμούς και ας δούμε ποιοι είναι οι επίδοξοι μνηστήρες…

Ως γνωστό οι τρεις νομοί (Αχαϊα, Αιτωλοκαρνανία, Ηλεία) ανήκουν παραδοσιακά στα κάστρα του κυβερνώντος κόμματος, γι αυτό το λόγο και είναι πιο έντονο το ενδιαφέρον των πράσινων στελεχών, τα οποία και επιδιώκουν το χρίσμα από την Ιπποκράτους. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι για τη συγκεκριμένη θέση φέρονται ως επικρατέστεροι οι νομάρχες Αιτωλοακαρνανίας και Αχαϊας Θύμιος Σώκος και Δημήτρης Κατσικόπουλος αντίστοιχα. Τις τελευταίες όμως μέρες αθηναϊκά δημοσιεύματα ήρθαν να προσθέσουν στο παζλ της ονοματολογίας και αυτά των υφυπουργών Περιβάλλοντος και Δικαιοσύνης Θάνου Μωραϊτη και Απόστολου Κατσιφάρα. Οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι ο αιτωλοακαρνάνας πολιτικός τη συγκεκριμένη περίοδο έχει αφοσιωθεί στο κυβερνητικό του έργο και δεν μπαίνει στη διαδικασία να σχολιάσει τα περί ονοματολογίας σενάρια.

Από την άλλη στο χώρο της ΝΔ έχουν ακουστεί προ πολλού τα ονόματα των βουλευτών Γιώργου Κοντογιάννη και Νίκου Νικολόπουλου. Τις τελευταίες ημέρες όμως, ήρθε να προστεθεί και μια ακόμη υποψηφιότητα εξ Αιτωλοακαρνίας ορμώμενη. Πρόκειται για το βουλευτή και τομεάρχη Υγείας της ΝΔ Μάριο Σαλμά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το parapolitika.gr ”περιμένει στο ακουστικό του τηλεφώνημα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θεωρώντας εαυτόν σίγουρο”. Ο ίδιος όμως διαψεύδει το εν λόγω δημοσίευμα τονίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν τον ενδιαφέρει η θέση του Περιφερειάρχη.

Όπως αντιλαμβάνεστε από εδώ και στο εξής καθημερινά θα έρχονται στο προσκήνιο πολλά και διάφορα σενάρια. Σε κάποιες περιπτώσεις θα έχουν μια λογική βάση ενώ σε κάποιες άλλες θα εξυπηρετούν επικοινωνιακά παιχνίδια ενδιαφερομένων και μη. Εμείς απλά το επισημαίνουμε για να μην γίνονται όλα αυτά τα σενάρια εύπεπτη βορρά στα ανυποψίαστα χείλη και μάτια των αναγνωστών…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.