Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Οσάμα Μπιν Λάντεν: Αναλώσιμο προϊόν δεκαετίας..

Οσάμα Μπιν Λάντεν: Αναλώσιμο προϊόν δεκαετίας..

Γράφει ο Λίνος Υφαντής

Το 2001 δέκα χρόνια πριν μετά την επίθεση στους δίδυμους πύργους  ακούγαμε τον τότε πρόεδρο Μπους να δηλώνει ότι ξεκινάει ένας πόλεμος που θα διαρκέσει 10 χρόνια…

Όπερ και εγένετο. 2011 και βλέπουμε τη κεφαλή του “υπευθύνου όλων των δεινών ” Οσάμα Μπιν Λάντεν επί πίνακι. 10 χρόνια πριν ελάχιστοι έδωσαν σημασία σε αυτή τη δήλωση..

Η κεφαλή λοιπόν του Μπιν Λάντεν περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι, από site σε site και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού κόσμος βγαίνει να πανηγυρίσει. Όλα αυτά θυμίζουν άλλες εποχές, ας πούμε Β Παγκοσμίου Πολέμου, αντάρτικου η εμφυλίου ( τότε υπήρχε και ο φωτογραφικός φακός )να αποθανατίσει), εποχές βάρβαρες που όλοι νομίσαμε ανεπιστρεπτί ότι έχουν περάσει..

Μάταια όμως..10 χρόνια μετά ο Λάντεν έπαψε να είναι χρήσιμος. Δεν εξετάζουμε τα κίνητρα του ιδίου ή της πράξης του, (τα οποία και σαφώς και αναθεματίζουμε) αλλά τουλάχιστον κατόρθωσε έστω και χωρίς τη θέληση του να είναι ένα άλλοθι.

Άλλοθι για βομβαρδισμούς, διεθνείς επεμβάσεις σε δικτατορίσκους τύπου Σαντάμ που εκτράφηκαν από τους ίδιους θύτες.

Ο χρόνος πέρασε, τα όπλα κοστίσαν σε χρήμα και αίμα και να! Η τεχνολογία εφήυρε έναν πολύ πιο οικονομικό τρόπο:

ΤΟ διαδίκτυο και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.Αυτές ως εργαλείο. Μοχλός όμως πίεσης αυτή τη φορά οι μάζες λαού που είχαν πρόσβαση σε αυτές.

Και έτσι έγινε..Ο ένας δικτατορας να πέφτει η να κινδυνεύει μετά τον άλλον στις αραβικές χώρες από τον ίδιο του το όχλο, ο οποίος πληρώνει βαρύ τίμημα σε χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες. Και όλα αυτά  με μια διαφορά: Ούτε ένας Αμερικάνος στρατιώτης νεκρός ανάμεσα τους.

Μόνο έτσι η διώρυγα του Σουέζ μπορούν να γίνουν ακόμα πιο “ακριβά” η δυσπροπέλαστα για τους Κινέζους. Μόνο έτσι μπορεί το Ιράν να απειληθεί με το να γίνει ο καλύτερος της φίλος η Συρία φιλικός προς την Αμερική. Μόνο έτσι μπορεί να ξαναμοιραστεί η πετρελαϊκή πίτα της Λιβυής: Με το να γίνεται η φτώχεια, ο πόνος, η αποπνικτική στέρηση ελευθερίας ενός λαού, η λαχτάρα για δημοκρατία  προϊόν εκμετάλλευσης, μοχλός που θα  κάνει τη “βρώμικη” δουλειά για να πεταχτεί στη συνέχεια σα στημένη λεμονόκουπα στην άκρη.

Μακάρι αυτοί οι λαοί να διώξουν αυτούς τους στυγνούς δικτατορίσκους, παράλληλα όμως να βρούν τους δικούς τους και ανεξάρτητους δρόμους πρόοδου.

Σε όλο αυτό το κανιβαλικό σκηνικό με κεφάλια Μπιν Λάντεν, κρεμάλες Σαντάμ και δικαστήρια Μπουμπάρακ, ο κακός ο λύκος, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν..δεν ήταν πλέον χρήσιμος….

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.