Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2020

Ο αιγιαλός Κρυονέρι-Καβουρότρυπα και η συνολική αξιοποίηση του

kabouro1

3 1 1ok 2

 

Ένας από τους αγαπημένους καλοκαιρινούς προορισμούς κοντινούς στο Αγρίνιο είναι η παραλία της Καβουρότρυπας.

Όσοι ταξιδεύουν προς τα εκεί συνειδητοποιούν ότι ουσιαστικά είναι μια προέκταση της παραλίας του Κρυονερίου, που ήταν από παλιά προορισμός για τους Αγρινιώτες και όχι μόνο.

Πόσο μάλλον αν επιχειρήσουν να ταξιδέψουν παραλιακά από το Κρυονέρι προς την παραλία της Καβουρότρυπας ακολουθώντας τον χωματόδρομο που υπάρχει και είναι  ευκολα προσβάσιμος για όλα τα αυτοκίνητα.

Ο χωματόδρομος αυτός οδηγεί πολύ σύντομα από το Κρυονέρι στο άλλο άκρο του Όρμου Καλυδώνας, στην Καβουρότρυπα.

Κυρίως όμως η μικρή αυτή διαδρομή μας “εμπεδώνει” ότι ο παράκτιος αυτός χώρος είναι ενιαίος. Και αυτό επίσης ενισχύεται και από την παρουσία λουομένων ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν ξαπλώστρες και καφέ.

Στο νου μας έρχονται απλές κινήσεις που μπορεί να γίνουν:

ασφαλτόστρωση του χωματόδρομου που συνδέει Κρυονέρι-Καβουρότρυπα και αντιστρόφως.

– Το λιμανάκι του Κρυονερίου μπορεί να αποκτήσει θρησκευτική αναφορά και να αποτελέσει αφορμή για σύνδεση με το μαγευτικό τοπίο της Βαράσοβας και συγκεκριμένα με την σπηλιά του Αγίου Νικολάου.

– Οι ράγες του τρένου που διακρίνονται στη δέυτερη  φωτό. Αν και η συνολική αξιοποίηση τους έχει καταντήσει άπιαστο όνειρο, εντούτοις θα μπορούσε να γίνει κάτι τοπικά όπως π.χ, ένα μικρό τρενάκι.

Αυτές και πολλές άλλες παρεμβάσεις  θα μπορούσαν να καταστήσουν τον αιγιαλό αυτό στο σύνολο του  έναν ενδιαφέρον προορισμό που να υποδέχεται πολλούς επισκέπτες σε περιφερειακό επίπεδο. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι εύκολα προσβάσιμος ( πόσο μάλλον αν κάποτε (;) γίνει η Ιονία Οδός) Ήδη τα Σαββατοκύριακα ( όπως και πολλές άλλες παραλίες της Αιτωλοακαρνανίας) έχει μεγάλη προσέλευση με αποτέλεσμα πολλοί να καταλήγουν στις ενδιάμεσες “μη οργανωμένες” παραλίες. Ίδωμεν..

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.