Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

«Ο Απόστολος στην Πυθωνία», στο 11ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου

«Ο Απόστολος στην Πυθωνία», στο 11ο δημοτικό σχολείο Αγρινίου

paramithiaΠρόσκληση στην παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ο Απόστολος στην Πυθωνία»: 
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου δημοτικού σχολείου Αγρινίου, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού και η συγγραφέας Αριάδνη Δάντε σας προσκαλούμε στο σχολείο μας (Χέντερσον 39 και Διομήδους Κομνηνού) τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015, στις 18:00 στην παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ο Απόστολος στην Πυθωνία».
Σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ο Απόστολος ψάχνει στην Πυθωνία τους θησαυρούς της θείας Μνήμης.
Μέσα από έξι μικρές ιστορίες με σύντομους διαλόγους (χρήση οκτασύλλαβων και επτασύλλαβων στίχων) τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα ιδιαίτερο παραμύθι, ενώ η συγγραφέας αναλαμβάνει το ρόλο του συνδετικού κρίκου για τη μετάβαση από τη μία ιστορία στην άλλη. Επτά μαθητές αναλαμβάνουν τους ρόλους της θείας Μνήμης, του Απόστολου, του λιονταριού, της καμηλοπάρδαλης, της μαϊμούς, της ζέβρας και του Πύθωνα.
Για την υποστήριξη των παιδιών που παρουσιάζουν μαθησιακές δυσκολίες ενσωματώνεται μια σειρά ερωτήσεων στο τέλος κάθε μικρής ιστορίας. Μέσω της επαναληπτικότητας επιτυγχάνεται η κατανόηση του αντικειμένου και των εννοιών της πρόσθεσης και της αφαίρεσης αντικειμένων. Όλοι οι συμμετέχοντες αποκτούν ενεργό ρόλο.
Το πρόγραμμα προάγει έναν εναλλακτικό τρόπο εκπαίδευσης και απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου ή δημοτικού, με σκοπό την εισαγωγή τους σε έννοιες προγραμματισμού.

Με τιμή,
Αριάδνη Δάντε
(συγγραφέας)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.