Κυριακή, 29 Νοεμβρίου, 2020

Ο γρίφος της ασφάλειας και της αξιοκρατίας

Ο γρίφος της ασφάλειας και της αξιοκρατίας

kath

Οι επιλογές στην αστυνόμευση είναι άλλος ένας γόρδιος δεσμός για τη νεοπαγή κυβέρνηση της χώρας που δυστυχώς δεν έχει τα περιθώρια να ασχοληθεί-όπως θα έπρεπε αν οι συνθήκες δεν ήταν τόσο «ειδικές»-με τα μικρά αλλά σημαντικά. Μαζί πάνε και οι επιλογές στις θέσεις ευθύνης, στους οργανισμούς κλπ. Περίπου 7χιλιάδες άτομα πρέπει να βρει για να βάλει στις νευραλγικές θέσεις όπως λένε οι ειδικοί και αν αυτό σε καιρό «ειρήνης» ακούγεται απλό, στις σημερινές συνθήκες μοιάζει γόρδιος δεσμός.

Δεν είναι τυχαίο ότι χτες εξέδωσε ανακοίνωση ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ όπου βεβαιώνει ότι στους διορισμούς στις νευραλγικές θέσεις θα υπάρξει αξιοκρατία και διαφάνεια, αλλά οι φαύλοι και οι παραγοντιστές θα πάνε σπίτια τους. Πρόκειται για ένα προαπαιτούμενο που σχεδόν έχει όση αξία έχει και το αίτημα για δικαιοσύνη, το οποίο διατρέχει όλη την ελληνική κοινωνία. Έστω κι αν είμαστε όλοι έτοιμοι για την ομαδική τύφλωση που μας λέει να ψάχνουμε τον Χριστοφοράκο αλλά να ξεχνάμε τον «Κρόκους»(μη μου πείτε ότι τον ξεχάσατε ε;).

Είναι πολύ σημαντικό να νιώσει ο κόσμος ότι η λεγόμενη ευρύτερη διακυβέρνηση έχει επιλεγεί με μη κομματικά κριτήρια. Τόσο σημαντικό όσο το να νιώσει ο κόσμος ότι, ναι μεν, τα ανθρώπινα δικαιώματα μπαίνουν σε πρώτο πλάνο αλλά όχι σε βάρος της ασφάλειας του πολίτη.

Προχτές στο Αγρίνιο ληστής τράβηξε μαχαίρι σε μια ανυποψίαστη νοικοκυρά. Πλιατσικολόγοι που βουτάνε μπαταρίες από αμάξια πλακώθηκαν με το θύμα και τον μήνυσαν κιόλας! Σε τουλάχιστον δυο γήπεδα έχουν πέσει μαχαιριές το τελευταίο διάστημα πανελλαδικώς. Η περίοδος χάριτος έληξε και στα Εξάρχεια μάλλον, όπως φάνηκε τις προάλλες. Ένας 24χρονος που βίασε και μαγνητοσκόπησε 10χρονο αφέθηκε ελεύθερος γιατί οι κυρ δικαστάδες έτσι έκριναν. Οι συνδικαλιστές της αστυνομίας ήδη εξέδωσαν ένα δελτίο… ανησυχίας για τον ρόλο που θα κληθούν να παίξουν.

Δυστυχώς, ο χρόνος είναι πολύ πυκνός αλλά η στόχευση δεν είναι καν εντός Ελλάδας. Όμως οι ανάγκες δεν σταματούν και ο πολύς κόσμος κρίνει βάσει καθημερινότητας.

Το θετικό είναι ότι η πείρα λέει να μην κάνουν οι σημερινοί ότι έκαναν οι προηγούμενοι στα θέματα της αξιοκρατίας. Αλλά και άτομα σαν τον υπουργό. καθηγητή Πανούση βεβαιώνουν ότι δεν θα επικρατήσουν οι αιθεροβάμονες σε νευραλγικούς τομείς όπως η ασφάλεια της καθημερινότητας. Το κακό είναι ότι ο χρόνος βαραίνει από τα μεγάλα ανοιχτά εθνικά θέματα.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.