Σάββατο, 25 Ιανουαρίου, 2020

Ο Διευθυντής Ερευνών του CERN Μιχάλης Κορατζίνος στο Αγρίνιο

Ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα της επιστήμης έχει ξεκινήσει στο Cern από το 2008 με σκοπό την μελέτη μικροσωματιδίων με απωτερο στόχο τηνα ανακάλυψη της απαρχής της γέννησης του σύμπαντος.

Πρόσφατα το πείραμα του Cern απασχόλησε την επικαιρότητα καθώς λέγεται ότι βρέθηκε το λεγόμενο “σωματίδιο” του Θεού.Πρόκειται για ένα σωματίδιο που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της σωματιδιακής Φυσικής αφού είναι εκείνο που θα λύσει τον γρίφο για την ύπαρξη της μάζας στην ύλη.

Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Διευθυντής των ερευνών του CERN της Ελβετίας είναι Έλληνας και συγκεκριμένα ο Μιχάλης Κορατζίνος. Μάλιστα η πόλη μας θα έχει τη τιμή να τον υποδεχτεί στις 21 Δεκεμβρίου στα πλαίσια διάλεξης που διοργανώνει η  Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου, η Αστρονομική-Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος , το Παράρτημα Αγρινίου της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών και το 2ο Γενικό Λύκειο Αγρινίου.

Τίτλος της΄΄Τα γρανάζια του σύμπαντος του CERN και ο μεγάλος Ανδρονικός Επιταχυντής LHC΄΄στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου (3ος Όροφος) στις 19:30 μμ
 Ποιος είναι ο Μιχάλης Κορατζίνος

Ο Μιχάλης Κορατζίνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961. Με πατέρα μουσικό από την Χαλκιδική και μητέρα με καταγωγή μικρασιάτικη, μεγάλωσε στις γειτονιές του Περισσού και πήγε σχολείο στο Κολλέγιο Αθηνών. Αποφοίτησε το 1980 και έγινε δεκτός με υποτροφία στο Imperial College του Λονδίνου για να σπουδάσει φυσική. Το 1983 ξεκίνησε το διδακτορικό του στο ίδιο πανεπιστήμιο στη φυσική υψηλών εναργειών και το 1986 οι ανάγκες της διατριβής του τον έφεραν στο CERN, το ευρωπαϊκό κέντρο πυρηνικών ερευνών, στη Γενεύη, όπου παραμένει μέχρι σήμερα. Όλα αυτά τα χρόνια είχε την ευκαιρία να δουλέψει σε διάφορα πειράματα του CERN, όπως στο πείραμα NA14 του SPS, στο πείραμα Delphi του LEP και στα πειράματα LHCb και ATLAS του μεγάλου αδρονικού επιταχυντή LHC. Σήμερα δουλεύει στο τμήμα προστασίας μαγνητών του LHC. Είναι παντρεμένος και μένει στην πόλη της Γενεύης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.