Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

Ο Καραγκούνης στους 40 νέους ευρωπαίους με ηγετική δραστηριότητα

unnamedΕλληνικό «χρώμα» και αποκαλύψεις γύρω από τις πολιτικές που θα ακολουθηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να καταπολεμηθεί η ανεργία στη Νότια Ευρώπη και να αντιμετωπιστεί η λαθρομετανάστευση, περιείχε η συνάντηση των European Young Leaders «40 under 40». Ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης και δύο Ελληνίδες επιχειρηματίες η Δανάη Μπετζετάκου και η Μαρία Βλάχου έδωσαν το «παρών» στο… ραντεβού της Ρώμης και αντάλλαξαν απόψεις με τον αρμόδιο υφυπουργό της Ιταλίας για την Προεδρία της ΕΈ αλλά και με αρκετές προσωπικότητες της πολιτικής και επιχειρηματικής σκηνής της Ευρώπης.
O European Young Leaders «40 under 40» (διακριθέντες Ευρωπαίοι με ηγετική δραστηριότητα και ηλικία κάτω των 40 ετών) αποτελεί ένα καταξιωμένο θεσμό. Κάθε χρόνο επιλέγονται 40 άτομα τα οποία ασχολούνται με τα προβλήματα αλλά και τις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει στο μέλλον η Ευρώπη. Στην συνάντηση που έγινε στην ιταλική πρωτεύουσα η χώρα μας είχε τριπλή εκπροσώπηση. Κι αυτό γιατί στις συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν συμμετείχαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, η ιδρύτρια εταιρίας υψηλής γαστρονομίας Δανάη Μπετζετάκου και η επιχειρηματίας Μαρία Βλάχου όπου δραστηριοποιείται στην καλλιέργεια και στην εξαγωγή βρώσιμων σαλιγκαριών.
Η σημαντικότερη συζήτηση όμως που είχαν οι 40 νέοι ηγέτες ήταν αυτή με τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και αρμόδιο για την προεδρία της Ιταλίας στην ΕΕ, Σάντρο Γκότζι. Η Ιταλία, διαδέχεται την Ελλάδα στη προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όπως αποκάλυψε ο Ιταλός υφυπουργός στις συζητήσεις που είχε με τα μέλη του European Young Leaders η χώρα του έχει ταξινομήσει τη σειρά των προτεραιοτήτων της κατά τη διάρκεια της εξάμηνης θητείας της στο «τιμόνι» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εγγυημένο εισόδημα για νέους

Ο Σάντρο Γκότζι ανέφερε ότι βασικό μέλημα της ιταλικής προεδρίας θα είναι οι επενδύσεις με συγκεκριμένα κίνητρα και κονδύλια για τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Ευρώπη και ιδιαίτερα σε χώρες του νότου, ενώ ταυτόχρονα θα τεθούν επί τάπητος νέα μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας. Τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει μόνιμη χρηματοδότηση για το εγγυημένο εισόδημα των νέων, ενώ όπως αποκάλυψε επίσημες ανακοινώσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα θα γίνουν το Νοέμβριο στην Ρώμη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ρέτζι στόχος της ιταλικής προεδρίας είναι να ακολουθηθεί μια πιο φιλολαϊκή πολιτική, ενώ μεγάλος βάρος θα δοθεί και στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. spiros papa

    φοβερη ειδηση για το ακουνητο,αμιλητο στρατιωτακι του νομου, ευγε!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.