Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος για όλους και για όλα στην εφημερίδα Πολιτεία.

Ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας Θύμιος Σώκος για όλους και για όλα στην εφημερίδα Πολιτεία.
Το 2008 αποχαιρετά την τοπική πολιτική επικαιρότητα με την συνέντευξη του νομάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ.Θύμιου Σώκου στο Γιώργο Ροίδη, στην εφημερίδα “Πολιτεία Αιτωλών& Ακαρνάνων”. Εμείς στεκόμαστε στα παρακάτω σημεία:
-Ο νομάρχης Αιτωλοακαρνανίας παίρνει ρητή και ξεκάθαρη θέση στο θέμα του Πανεπιστημίου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το Πανεπιστήμιο λειτουργεί με έδρα το Αγρίνιο από το 1985.Το ίδιο ξεκάθαρος ήταν με το ζήτημα του λιθάνθρακα “Λιθάνθρακας δεν θα επιτραπεί ποτέ να γίνει” Στο θέμα της εκτροπής του Αχελώου επανέλαβε ουσιαστικά αυτό που είχε πει παλαιότερα ότι “Περιμένει από τον Γ. Παπανδρέου να υλοποιήσει αυτό που γενναία είπε στο Κιλελέρ. Το θέμα μπαίνει υπό αναθεώρηση”. Το τοπίο στο θέμα του Εφετείου εξακολουθεί να παραμένει θολό, καθώς ο κ.Σώκος εν ολίγοις τάσσεται υπερ της ίδρυσης Εφετείου στην Αιτωλοακαρνανία αλλά θεωρεί ότι η έδρα είναι θέμα της κυβέρνησης και όχι “ενδονομαρχιακό”
-Στο μέχρι τώρα έργο στάθηκε μεταξύ άλλων κυρίως στα έργα οδοποιίας και στη στήριξη των κτηνοτρόφων αλλά και στη πίεση προς στους αρμοδίους ( κυβέρνηση) για την αξιοποίηση των έργων υποδομών που έχουν γίνει έως τώρα. Συγκεκριμένα αναφέρει την ένταξη της Αιτωλοακαρνανίας στο πρόγραμμα “Πίνδος”.
-Θέτει ως προτεραιότητες για το 2009 την Κτηνοτροφία-Γεωργία-Τουρισμός-Εμπόριο ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και για τις σχολικές στέγες.
– Στο θέμα συνεργασία με άλλους φορείς ( δήμους) δηλώνει ικανοποιημένος ως ένα όμως βαθμό χωρίς όμως να κατονομάζει συγκεκριμένα πρόσωπα και καταστάσεις.
– Σχετικά με τα μελλοντικά πολιτικά του σχέδια αφήνει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα, δείχνοντας όμως μια προτίμηση στη τοπική αυτοδιοίκηση ως θεσμόυς ( νομαρχία-δήμοι) εκθειάζοντας το ρόλο τους σε αρκετές περιπτώσεις. “Σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ πιο σπουδαίο να είναι κανείς δήμαρχος ή νομάρχης από το να είναι ένας από τους τριακοσίους της βουλής.”
Με τη συνέντευξη αυτή κλείνει για φέτος η πολιτική επικαιρότητα. Εμείς ευχόμαστε να γίνει το καλύτερο για το τόπο μας και φυσικά περιμένουμε περισσότερα για το 2009.
*Μπορείτε να διαβάσετε όλη την συνέντεξη στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα της νομαρχίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.