Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ Αμφιλοχίας: στο «χρυσό» μικρόκοσμό του ο Κοιμήσης

ΣΥΡΙΖΑ Αμφιλοχίας: στο «χρυσό» μικρόκοσμό του ο Κοιμήσης
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ  ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ  ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΟΙΜΗΣΗ

sy1

   «Οργή» προκάλεσε σε πολλούς ο χαρακτηρισμός «βλαχοδήμαρχοι» του Αλέξη Τσίπρα στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, που κατήγγειλε και απογύμνωσε το σημερινό κατεστημένο Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Παραθέτουμε όλη την παράγραφο για να αποκαλυφθεί η υποκρισία της ηγεσίας της ΚΕΔΕ δια στόματος Ασκούνη και Κοιμήση.
« Να τα δώσουμε όλα ώστε ένα μεγάλο κίνημα ελευθερίας, δημοκρατίας και αντίστασης σε κάθε δήμο και σε κάθε γωνιά της χώρας να σαρώσει τους φθαρμένους βλαχοδήμαρχους της συμμαχίας Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ. Προτείνουμε το νέο στη θέση του παλιού, το δημοκρατικό στη θέση του αυταρχικού, το άφθαρτο στη θέση του φθαρμένου, το έντιμο  στη θέση της σχεδόν επίσημα  θεσμοθετημένης ανεντιμότητας που τόσο έχει κοστίσει στο κύρος της Τ.Α»
   Αυτομάτως λειτούργησαν όλα τα αντανακλαστικά του κατεστημένου (Μιχελάκης, Ντόρα, πρόεδρος της ΚΕΔΕ κλπ) όχι φυσικά για το «φθαρμένους», που παραπέμπει σε λέξεις όπως ψεύτες, υποκριτές, ιδιοτελείς, κομματάρχες κλπ που τους έχει προσάψει ο τύπος. Δεν είχαν την ίδια ευαισθησία όταν καταργούσαν την αυτονομία και την αυτοτέλεια του θεσμού, όταν οι μνημονιακές κυβερνήσεις οδηγούν μέσω του Καλλικράτη την Αυτοδιοίκηση στο τέλος της, όταν συναινούσαν στη μετατροπή της Αυτοδιοίκησης σε κρατική υπηρεσία.
   Ο κ. Κοιμήσης «ισόβιο» μέλος του προεδρείου της ΚΕΔΕ με όλα τα «πανιά» του σάπιου παλιού δικομματισμού χαρακτήρισε «απαράδεκτα, ρατσιστικά και απολίτιστα» τα όσα ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Και συνεχίζει « Είναι κρίμα να επικρατούν τέτοιες λογικές … από ανθρώπους που διεκδικούν τίτλο αριστερών και προοδευτικών αντιλήψεων…»
   Ευαίσθητος, δημοκράτης και πολιτισμένος ο δήμαρχος Αμφιλοχίας!! Όταν στενάζει ένας λαός από το βάρος της εξαθλίωσης που έχουν επιβάλλει οι κυβερνώντες και οι διεθνείς τοκογλύφοι, τί είδους ευαισθησίες εξέφρασε ο κ. Κοιμήσης; Όταν καταστρέφονται γενιές νέων ανθρώπων και συντρίβονται όνειρα και ελπίδες ενός λαού, τί δημοκρατικές ευαισθησίες έδειξε ο κ. Κοιμήσης και πόσες καταγγελίες αυτής της πολιτικής εισηγήθηκε στα δημοτικά συμβούλια; Όταν ο Καλλικράτης κατάργησε στην ουσία τη δημοκρατική έκφραση της Τ. Α., την αυτοτέλεια, τη συμμετοχή. όταν ο Καλλικράτης στερεί κρατικούς πόρους στην Τ. Α. και μετακυλύει στις πλάτες των δημοτών τις δημοτικές δαπάνες, όταν ο Καλλικράτης απογύμνωσε την Αμφιλοχία από τις δημόσιες υπηρεσίες μετατρέποντάς την σε χωριό, τί έκανε ο κ. Κοιμήσης και οι όμοιοί του; ΤΙΠΟΤΑ! Αντίθετα εναρμονίστηκε με τις κυβερνητικές επιλογές και δεν έκανε ούτε το αυτονόητο σε περίοδο κρίσης, δηλαδή δίκτυα αλληλεγγύης για τους πενόμενους δημότες του, (όπως έκαναν άλλοι δήμαρχοι), κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία κλπ. Αυτά είναι ζητήματα ασήμαντα για τον υπερφίαλο δήμαρχο. Αυτός στο «χρυσό» μικρόκοσμό του σχεδιάζει πώς θα βάλει φόρους στους επαγγελματίες της πόλης που στενάζουν, πώς δηλαδή θα υλοποιήσει την καλλικρατική πολιτική και των μνημονίων στην Τ.Α.
   Αυτά όλα θα έπρεπε να απασχολούν τον δήμαρχο Αμφιλοχίας και όχι πως μέσω δίμηνων, πεντάμηνων εξυπηρετήσεων θα ετοιμάσει τον εκλογικό μηχανισμό του. Αυτή τη δουλειά είναι αλήθεια την ξέρει καλά. Τα υπόλοιπα είναι η μέγιστη υποκρισία.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.