Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

«Κατακεραυνώνει» τον δήμαρχο Aκτίου- Βόνιτσας για τα σκουπίδια η παράταξη Φερεντίνου

«Κατακεραυνώνει» τον δήμαρχο Aκτίου- Βόνιτσας για τα σκουπίδια η παράταξη Φερεντίνου

skoupidia-750x399

Με ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη «Ανοικτός Δήμος», μείζονα αντιπολίτευση στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας,  με επικεφαλής τον Ευθύμιο Φερεντίνο,  ασκεί σκληρή κριτική στον δήμαρχο Γ. Αποστολάκη για την απόφαση της αποδοχής 5.000 τόνων απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Παλαίρου από τον Πύργο Ηλείας και την Αρχαία Ολυμπία.

«Οδηγείτε την Πάλαιρο σε οικονομικό, γεωργοκτηνοτροφικό και τουριστικό μαρασμό, σε κοινωνική υποβάθμιση –  περιθωριοποίηση και ταυτόχρονα δημιουργείτε σοβαρές και επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία τον δημοτών !!Κύριε Δήμαρχε, εσύ δεν είσαι που έλεγες (ως αρχηγός της αντιπολίτευσης στη προηγούμενη δημοτική περίοδο) ούτε μία σακούλα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ Παλαίρου από άλλο δήμο; Τώρα γιατί φέρνεις νταλίκες απόβλητα;», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Η Δημοτική Αρχή Ακτίου – Βόνιτσας, με κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (29 Μαϊ 2015), παρά τις αντίθετες και τεκμηριωμένες θέσεις όλων των Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης,

ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ  5.000 τόνους ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Του Πύργου Ηλείας και της αρχαίας Ολυμπίας να μεταφερθούν στο Χ.Υ.Τ.Α Παλαίρου !

Ο δε Δήμαρχος δήλωσε ότι και η ΛΕΥΚΑΔΑ ενδιαφέρεται να φέρει τα σκουπίδια της στην ΠΑΛΑΙΡΟ !

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ,

1ο . Ο δήμος μας και ειδικά η Πάλαιρος, οδηγούνται στο να γίνουν ο σκουπιδότοπος της δυτικής Ελλάδας !

2ο.  Ο ΧΥΤΑ μέχρι και σήμερα λειτουργεί ως μια Χωματερή που μολύνει το περιβάλλον, την γεωργοκτηνοτροφική μας υποδομή και το χειρότερο μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα της Παλαίρου !

3ο.  Καταθέσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο τεκμηριωμένη πρόταση για τη σωστή λειτουργία του ΧΥΤΑ, σύμφωνα με την οδηγία 99/31 (άρθρα 5 και 6) της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρόταση μας αγνοήθηκε και καταψηφίστηκε !

κύριοι της Δημοτικής Αρχής Ακτίου – Βόνιτσας

Οδηγείτε την Πάλαιρο σε οικονομικό, γεωργοκτηνοτροφικό και τουριστικό μαρασμό, σε κοινωνική υποβάθμιση –  περιθωριοποίηση και ταυτόχρονα δημιουργείτε σοβαρές και επικίνδυνες συνθήκες για την υγεία τον δημοτών !!

Κύριε Δήμαρχε, εσύ δεν είσαι που έλεγες (ως αρχηγός της αντιπολίτευσης στη προηγούμενη δημοτική περίοδο) ούτε μία σακούλα σκουπίδια στο ΧΥΤΑ Παλαίρου από άλλο δήμο; Τώρα γιατί φέρνεις νταλίκες απόβλητα;

Βόνιτσα  31 Μαΐου 2015

Δημοτική Παράταξη «Ανοικτός Δήμος»

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Σάκης

    Αντί οι Ήλειοι να βρουν χώρους για ΧΥΤΑ μεταφέρουν τα απορρίμματά τους σε χώρους εκτός ορίων του νομού τους! Απείρου κάλλους καταστάσεις! Μέχρι και στα Τρίκαλα θα τα πάνε κάπου διάβασα! Ότι πει ο Κατσιφάρας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.