Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Πάνε για επίσχεση εργασίας οι υπάλληλοι στο Nοσοκομείο;

Πάνε για επίσχεση εργασίας οι υπάλληλοι στο Nοσοκομείο;

Συνέλευση του νοσηλευτικού, βοηθητικού και παραϊατρικού προσωπικού έγινε σήμερα στο νοσοκομείο στο Αγρίνιο σχετικά με το θέμα των νυχτερινών και των υπερωριών του Σαββατοκύριακου που δεν έχουν πάρει εδώ και αρκετούς μήνες (σύμφωνα με πληροφορίες μιλάμε για 5 μήνες στη μεγάλη πλειοψηφία των περιπτώσεων). Πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για περιθώριο μέχρι την Πέμπτη ώστε να μεταφερθούν στο υπουργείο τα αιτήματά τους καθώς όπως λένε η κατάστασή τους με τόσα χρωστούμενα είναι τραγική. Από κει και πέρα ενημέρωσαν τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Κραμποκούκη πως θα πάνε μαζικά σε επίσχεση εργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του νοσοκομείου, αφήνοντας να εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά. Ο κ. Κραμποκούκης-που διαθέτει εμπειρία από συνδικαλιστικά θέματα-απάντησε ότι αντιλαμβάνεται τη δικαιολογημένη αγωνία τους και θα προσπαθήσει να κάνει ότι μπορεί, τονίζοντας πάντως ότι είναι θέμα του υπουργείου και της γνωστής ταμειακής κατάστασης που όλη η Ελλάδα γνωρίζει.
Η κατάσταση πάντως έχει φέρει στα όριά τους πολλούς υπαλλήλους που λένε ότι στην υγεία το υπουργείο επί της ουσίας εκβιάζει, αφού ξέρει ότι θα μπει προσωπικό ασφαλείας και το νοσοκομείο θα λειτουργεί σχεδόν στα πάντα.
Πάντως ο κ. Κραμποκούκης συνέστησε ψυχραιμία και γενικά άφησε παράθυρο αισιοδοξίας ότι θα βρεθεί λύση και δεν θα υπάρξει πρόβλημα στο νοσοκομείο μέσα μάλιστα και στις γιορτές.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.