Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2020

Πάτρα: Πατρινό Καρναβάλι 2013 με κιτς τελετή έναρξης

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος «δήλωσε» απλά … παρών

Υπό το βάρος της κρίσης και με μεγάλες ελλείψεις και παραλείψεις

Ένα ακόμα πατρινό καρναβάλι βρίσκεται πλέον σε εξέλιξη, με την καρδιά της Πάτρας να κινείται το βράδυ του Σαββάτου σε ρυθμούς καρναβαλικούς, με εμφανή ωστόσο και στον κορυφαίο θεσμό της πόλης τα & pi;ροβλήματα από την κρίση.

Χιλιάδες πατρινοί – λιγότεροι από άλλες φορές – δημιούργησαν κόντρα στην ύφεση καρναβαλική ατμόσφαιρα, για μια τελετή έναρξης η οποία δεν θα μείνει στην ιστορία για την πρωτοτυπία της, καθώς εκτό&sigmaf ; από το χρήμα έλειπε η φαντασία, η θεματολογία και τα δρώμενα, ενώ το γενικότερο σκηνικό σε τίποτα δεν παρέπεμπε στο Πατρινό Καρναβάλι.

Την «παράσταση» έσωσε το άρμα του Βασιλιά καρνάβαλου, που έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση και δεκάδες πυροτεχνήματα, των οποίων την ποσότητα και την ποιότητα επίσης επηρέασε η οικονομική κρί&sig ma;η.

Την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού κήρυξε ο Δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς, ο οποίος αναφέρθηκε στα μηνύματα που στέλνει σε όλη τη χώρα ο θεσμός επισημαίνοντας πως θ’ αποτελέσει την ειρηνική έκρηξη κ&a lpha;ι  ανυπακοή κόντρα στην κρίση και το μνημόνιο.

Στα αρνητικά το έλλειμμα στην παρουσίαση και την μουσική επένδυση, η σκηνοθετική ανυπαρξία και θεματολογία.

www.patrastimes.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.