Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Πήραν στις νέες θέσεις και τις ..ιστοσελίδες τουςΗ νέα περιφερειακή διοίκηση με το καλημέρα εγκαινίασε την νέα της ιστοσελίδα, η οποία σύμφωνα με  το δελτίο τύπου είναι στην ηλεκτρονική διεύθυνση pde.gov.gr. Όταν λοιπόν κάναμε κλικ να την επισκεφτούμε διαπιστώσαμε ότι η παλιά που υπήρχε (ditikiellada.gov.gr) δεν καταργήθηκε αλλά αντίθετα αναγράφονταν ότι θα είναι ο ιστότοπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας – Ιονίου. Αυτό αναγράφεται τουλάχιστον για μερικά δευτερόλεπτα ενώ στη συνέχεια παραπέμπει αυτόματα στην νέα ιστοσελίδα της περιφέρειας..

Όσο για τη νέα ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, το δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:
Σε λειτουργία βρίσκεται από σήμερα (χθες) το πρωί η νέα ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.pde.gov.gr.

Στην ιστοσελίδα θα καταχωρούνται όλες οι δραστηριότητες του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα, των Αντιπεριφερειαρχών, του συνόλου των πολιτικών και υπηρεσιακών οργάνων της Περιφέρειας καθώς και όλες οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και οι διοικητικές πράξεις.
Η ιστοσελίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, όπως αναφέρει στο εισαγωγικό μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας «δεν αποτελεί μόνο έναν δίαυλο ενημέρωσης αλλά και ένα πολύμορφο μέσο πολιτικής λειτουργίας, από την στιγμή που υπηρετεί τον στόχο της διαφάνειας και θωρακίζει τις ανοικτές διαδικασίες. Οι συνεργάτες μου και εγώ, έχουμε την ευθύνη να εμπλουτίζουμε συνεχώς την ιστοσελίδα με πληροφορίες και λειτουργίες που θα διευκολύνουν την χρήση της, ακόμη και από πολίτες όχι ιδιαίτερα εξοικειωμένους με το Διαδίκτυο».
Στο μήνυμα του ο κ. Κατσιφάρας προσθέτει ότι «όλοι συμφωνούμε ότι η δύναμη του Διαδικτύου και η διαρκώς αυξανόμενη δυναμική του δημιουργούν ένα νέο, πιο στέρεο περιβάλλον στις σχέσεις πολίτη και διοίκησης. Ένα περιβάλλον που προσδιορίζεται από την αμεσότητα στην επικοινωνία, από την εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στην πληροφόρηση αλλά και από την νέα δυνατότητα του κοινωνικού ελέγχου των αποφάσεων, στοιχείο που ενισχύει αποφασιστικά την επιταγή της διαφάνειας και της διαρκούς λογοδοσίας. Κάθε απόφασή μας, κάθε απόφαση των αιρετών και θεσμικών οργάνων και υπηρεσιών της Περιφέρειας και στο πλαίσιο της νομοθεσίας περί σεβασμού των προσωπικών δεδομένων, για εμάς είναι υποχρεωτικό να αναρτάται στην ιστοσελίδα ώστε να συναντά την μεγαλύτερη δυνατόν δημοσιότητα και να υπόκειται στην κρίση και στον έλεγχο των πολιτών».

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.