Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ:Μεγαλύτερο το μέγεθος των οφειλών του δήμου Αγρινίου

ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ:Μεγαλύτερο το μέγεθος των οφειλών του δήμου Αγρινίου

Σε αναλυτικά ρεπορτάζ το agrinionews αναφέρθηκε στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Αγρίνιου. Ωστόσο δημοσιεύουμε την ακόλουθη ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης, της «Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας», που εκδόθηκε σήμερα σχετικά με τη συνεδρίαση για την απογραφή.

Τον ισολογισμό έναρξης του Νέου Δήμου παρουσίασε την Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 στο Δημοτικό Συμβούλιο η Νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Αγρινίου και όχι την Απογραφή. Έναν ισολογισμό που απορρέει φυσικά από την Αποτύπωση που πραγματοποίησε η Επιτροπή Απογραφής, για την οποία διατυπώσαμε της ένστασή μας και για τον τρόπο συγκρότηση της αλλά και τη λειτουργία της, αφού ο εκπρόσωπος μας, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, απουσίαζε από τις διαδικασίες της λειτουργίας της.
Ο ισολογισμός αυτός σε καμία περίπτωση δεν είναι προϊόν ολοκληρωμένης και σαφούς αποτύπωσης της περιουσίας του Δήμου, ούτε και των οφειλών του, ιδιαίτερα προς τρίτους, αφού σε αυτόν δεν παρουσιάζονται τα έσοδα και τα έξοδα των Δημοτικών Επιχειρήσεων του Καποδιστριακού Δήμου Αγρινίου, οι οποίες αποτελούν δραστηριότητες τις οποίες ο Δήμος επιχορηγεί με σημαντικά ποσά και τα «ανοίγματα» των οποίων, ενδέχεται, να τον επιβαρύνουν καθοριστικά.
Η ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ θεωρεί ότι το μέγεθος των οφειλών του Νέου Δήμου που αποδέχεται η Δημοτική Αρχή με την ψήφιση του ισολογισμού έναρξης (Δανεισμός 15.000.000,00€, Υποχρεώσεις προς τρίτους 11.500.000,00€) δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα, αφού εκτός των άλλων, η συνεκτίμηση των καταγγελιών διάφορων επαγγελματικών συνδέσμων, αυξάνουν σημαντικά το αριθμητικό άθροισμα της οφειλής, το οποίο και αναμένεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας από 35 έως 40 εκατομμύρια ευρώ.
Θα πρέπει εδώ να παρατηρήσουμε ότι λογικές επιμερισμού των χρεών σε κάθε δημότη, όπως αυτές που επιχειρήθηκαν από την κ. Κατσαρή, για να αναδειχθούν αυτά, που «κατόπιν εορτής» αποσύρθηκαν, χωρίς όμως να αποσυρθούν και οι εντυπώσεις που η συγκεκριμένη πρακτική ανέδειξε, μας βρίσκουν αυστηρά απέναντι.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.