Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Πανεπιστήμιο: Και τώρα τι;

Πανεπιστήμιο: Και τώρα τι;

 Τι αναφέρει η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για τη μεταφορά των τμημάτων του Αγρινίου στην αχαϊκή πρωτεύουσα .

Πανεπιστήμιο-Δυτικής-Ελλάδας
Αναμένονται πλέον οι επόμενες κινήσεις των εκπροσώπων και της κοινωνίας της Αιτωλοακαρνανίας στην χθεσινή απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για τη μεταφορά των τριών πανεπιστημιακών τμημάτων από το Αγρίνιο στην αχαϊκή πρωτεύουσα.
Μετά τη χθεσινή απόφαση  δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση και παραμένει άγνωστο ακόμη εάν θα λάβει χώρα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Αρ.Μπαλτά για το ζήτημα. Απορίας άξιο πάντως είναι γιατί σχετική συνάντηση δεν έχει γίνει ήδη ενόσω όλο το προηγούμενο διάστημα το θέμα απασχολούσε έντονα το Αγρίνιο.
Η χθεσινή απόφαση της Συγκλήτου αναφέρει επακριβώς:
«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πατρών, στην υπ’ αριθ. 61/18.06.2015 έκτακτη συνεδρίασή της, μετά από διεξοδική συζήτηση, διαπίστωσε ότι η παραμονή των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αγρίνιο προκαλεί σοβαρά ακαδημαϊκά και λειτουργικά προβλήματα.
Ως εκ τούτου, αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει τη μεταφορά των Τμημάτων αυτών με όλη την υλικοτεχνική τους υποδομή και το ανθρώπινο δυναμικό στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών, αφού ολοκληρωθεί ο στρατηγικός και χωροταξικός σχεδιασμός από την πλευρά του Πανεπιστημίου Πατρών».
Δεν προσδιορίζεται λοιπόν με σαφήνεια το χρονοδιάγραμμα της μεταφοράς με τις εκτιμήσεις να ποικίλουν και αρκετοί να υποστηρίζουν πως αυτό θα γίνει το επόμενο καλοκαίρι. Ωστόσο θεωρείται πιθανό οι φοιτητές να πιέσουν άμεσα προς αυτή την κατεύθυνση.
Αναμένεται λοιπόν η στάση του Υπουργείου Παιδείας  και φυσικά οι επόμενες κινήσεις της Αιτωλοακαρνανίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Και τώρα όπως έστρωσαν οι τοπικοί παράγοντες να κοιμηθούν. Το πανεπιστήμιο θα πάει στην Πάτρα και οι φοιτητές θα μετακομίσουν επίσης. Εκεί τουλάχιστον έχουν Εστίες και στοιχειώδης υποδομές για να τελειώσουν άνετα τις σπουδές τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.