Πέμπτη, 13 Μαΐου, 2021

Εκδήλωση- παρατήρηση πουλιών στην περιοχή της Κλείσοβας

Εκδήλωση- παρατήρηση πουλιών στην περιοχή της Κλείσοβας

EBW_poster_fdlmes 2014To πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου (4 & 5 Οκτωβρίου 2014), η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργανώνει όπως και κάθε χρόνο τη Γιορτή των Πουλιών με θέμα «τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους». Ο γενικός σκοπός είναι να δοθεί το μήνυμα πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά όπως επίσης οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές.

Στα πλαίσια του φετινού εορτασμού της γιορτής των πουλιών, ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το ΚΠΕ Μεσολογγίου έχουν προγραμματίσει την Δευτέρα 06 Οκτωβρίου στις 09:30, κοινή εκδήλωση η οποία θα αφορά αποκλειστικά στην παρατήρηση πουλιών στο πεδίο και ειδικότερα στην περιοχή της Κλείσοβας.

Κοντά μας φέτος θα είναι το 2o Δημοτικό Σχολείο αλλά και το «Δημητρούκειο» Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Μεσολογγίου, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Φορέα Διαχείρισης για τις αξίες των οικοσυστημάτων, αλλά και για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τις προστατευόμενες περιοχές του Εθνικού μας Πάρκου.

Για όποιον επιθυμεί, η παρέα μας είναι ανοιχτή για να γνωρίσουμε μαζί αυτά τα ανεκτίμητα φυσικά αγαθά.

Θα σας περιμένουμε στο Δασάκι της Κλείσοβας.

Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.