Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Παπανδρέου:Τα σενάρια για την επίσκεψη, το φάουλ σε Άκτιο-Βόνιτσα

Παπανδρέου:Τα σενάρια για την επίσκεψη, το φάουλ σε Άκτιο-Βόνιτσα

Όλοι περιμένουν τις αποφάσεις του Γιώργου Παπανδρέου. Το πολιτικό σκηνικό περιστρέφεται γύρω από τις πρωτοβουλίες που (στο ΠΑΣΟΚ ελπίζουν ότι) θα πάρει ο πρωθυπουργός. Τα σενάρια των πρόωρων εκλογών ποτέ δεν έχουν σταματήσει ειδικά το τελευταίο διάστημα που καταγράφονται συνεχείς ανατροπές στον οικονομικό σχεδιασμό. Παράλληλα ο ανασχηματισμός θεωρείται προ των πυλών και προς αυτή την κατεύθυνση συνηγορεί και το κλίμα που καταγράφεται στα μέλη τηςκυβέρνησης και οι συνεχόμενες παραφωνίες υπουργών.
Ωστόσο και τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ κάτι περιμένουν από τον Παπανδρέου. Περιμένουν την επίσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία, ελπίζοντας ότι αυτή θα βοηθήσει να τεθούν κάποιοι αναπτυξιακοί όροι για το μέλλον του τόπου που μόνο δυσάρεστες ειδήσεις ακούει το τελευταίο διάστημα. Όπως στο παρελθόν έχουμε αναφέρει, κατά καιρούς στην Ιπποκράτους έχουν πέσει διάφορες ημερομηνίες για επίσκεψη του πρωθυπουργού στα μέρη μας. Μία από αυτές ,τέλη Μάη, την «αποκάλυψε» ο ίδιος ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με τον δήμαρχο Αγρινίου Π. Μοσχολιό και τον υπουργό Περιβάλλοντος Θάνο Μωραΐτη στη Λευκάδα, σε μία σκηνή που αποθανάτισαν οι τηλεοπτικές κάμερες.

Η Τριχωνίδα και το…Αυλάκι
Ωστόσο άλλες κομματικές και δημοσιογραφικές πηγές επιμένουν ότι η ημερομηνία δεν έχει συγκεκριμενοποιηθεί. Μάλιστα πιθανότητες συγκεντρώνει το σενάριο ο πρωθυπουργός να έρθει στην Αιτωλοακαρνανία με την ευκαιρία μιας ημερίδας που θα πραγματοποιήσει στις αρχές Ιουνίου το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Τριχωνίδα. Στην ημερίδα αυτή της οποίας σύντομα θα ξεκαθαρίσει το πλαίσιο θα τεθούν θέματα που αφορούν τις πολιτικές στην ενέργεια , την περιφερειακή ανάπτυξη αλλά και την “πράσινη ανάπτυξη”. Μάλιστα οι επιτελείς της Ιπποκράτους συζήτησαν το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να επισκεφθεί και το Αυλάκι του Βάλτου όπου ενδέχεται να μεταβεί και η ομάδα ευρωβουλευτών που θα μετάσχουν στην εκδήλωση. Η επίσκεψη αυτή θα σχετίζεται με τους υδάτινους πόρους και τον Αχελώο. Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο σημείο , το λεγόμενο «τετραεθνές» καθώς συναντώνται τα όρια τεσσάρων νομών είχε επισκεφθεί και ο Κ.Σημίτης. Το σενάριο που αναφέρουμε διακινείται στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ, δεν γνωρίζουμε όμως αν συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες υλοποίησης.

Το φάουλ της επίσκεψης στη Λευκάδα
Κατά την επίσκεψη  του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Λευκάδα σημειώθηκε όμως και ένα φάουλ. Πρόκειται για το σνομπάρισμα της δημοτικής αρχής Ακτίου – Βόνιτσας. Παρά το γεγονός ότι στην Αιτωλοακαρνανία προσγειώθηκε και την διέσχισε ο πρωθυπουργός, ουδείς- ούτε ο δήμαρχος- ενημερώθηκε επισήμως για την άφιξη του . Ούτε καν κλήθηκε να παραστεί και να υποδεχθεί τον Γ. Παπανδρέου στο αεροδρόμιο. Το δυσάρεστο μάλιστα είναι ότι δεν κλήθηκε η δημοτική αρχή Ακτίου – Βόνιτσας και στις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους φορείς της Λευκάδας αν και ουσιαστικά ο δήμος έχει κοινό αναπτυξιακό μέλλον, κοινά προβλήματα για επίλυση και κοινά ζητήματα υπό συζήτηση με τη Λευκάδα. Ένα για παράδειγμα από αυτά είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το αεροδρόμιο του Ακτίου καθώς καταγράφονται ενστάσεις από τοπικές αρχές για το πλαίσιο των πτήσεων. Το θέμα συζητήθηκε στη Λευκάδα, ωστόσο ο δήμος Ακτίου-Βόνιτσας δεν είχε κληθεί να καταθέσει τις απόψεις του…

ΠΗΓΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.