Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Παράτησαν 4 κουταβάκια να ψοφήσουν δεμένα σε σάκο!

Παράτησαν 4 κουταβάκια να ψοφήσουν δεμένα σε σάκο!

Τα μάζεψε η αστυνομία, χρειάζονται βοήθεια

Το περασμένο Σάββατο κάποιες κυρίες που περπατούσαν στον περιφερειακό στα Κοκκινοπύλια, άκουσαν από μια συστάδα δέντρων κάποιους ήχους που παρέπεμπαν σε πολύ μικρό ζώο. Πλησίασαν και διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για 4 νεογέννητα κουταβάκια(με κλειστά μάτια…) που κάποιος ασυνείδητος, που θέλει να λέγεται άνθρωπος, τα είχε δέσει σε ένα σάκο και τα είχε πετάξει στην άκρη του δρόμου να ψοφήσουν.
Οι κυρίες ειδοποίησαν Πυροσβεστική και Αστυνομία και πράγματι έφτασαν και οι δύο υπηρεσίες που όμως δεν έχουν αρμοδιότητα πάνω σε τέτοιο θέμα. Ο αστυνομικός που ήταν στο συμβάν τα λυπήθηκε και τα πήρε στα κεντρικά προκειμένου να τα βάλει σε ένα φυλασσόμενο μέρος και να προσπαθήσει τουλάχιστον να είναι καλυμμένα. Από προχτές που είναι στην αστυνομία τους βάζουν συνεχώς γάλα αλλά είναι γνωστό ότι σε τόσο μικρή ηλικία δεν μπορούν να φάνε παρά μόνο με μπιμπερό. Οι αστυνομικοί επικοινώνησαν και με τη Φιλοζωϊκή που υπάρχει στο Αγρίνιο αλλά και με ένα κυνοφιλικό σύλλογο, αλλά και στις δυο περιπτώσεις τους εξήγησαν ότι δεν υπάρχει χώρος για τόσο μικρά κουτάβια που θέλουν ειδική φροντίδα και τάισμα κάθε δυο ώρες, όπως δεν υπάρχει και χρόνος γιατί όλοι είναι εθελοντές που εργάζονται τη μέρα.. Ειδικά στη περίπτωση της Φιλοζωϊκής υπάρχει θέμα αφού δεν έχει βρει ακόμη χώρο και όσα ζώα φιλοξενεί το κάνει στα σπίτια των μελών της, κάποια από τα οποία φιλοξενούν δεκάδες ζώα έχοντας πρόβλημα με τη γειτονιά. Αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι να φροντίσει όποιος μπορεί έστω ένα ή όσα περισσότερα γίνεται, μέχρι να μπορεί να τα αναλάβει κάποιος από την οργάνωση. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει χώρος του δήμου που να φιλοξενεί τέτοιες περιπτώσεις, ενώ υπάρχουν συζητήσεις με την οργάνωση για να βρεθεί μια λύση, που να είναι συμβατή με τη νομοθεσία
Δεν γνωρίζουμε αν ζουν ακόμη τα μικρά κουτάβια γιατί έχουν περάσει ήδη 48 ώρες, αλλά αν θέλει κάποιος να κάνει κάτι μπορεί να απευθυνθεί όσο είναι ακόμα νωρίς στην αστυνομία. Και ας ελπίσουμε ότι αυτός που τα καταδίκασε θα τιμωρηθεί κάποτε.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.