Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

“Παραλείψεις της Πρωτοβάθμιας για την ειδική αγωγή”

eidiki-agogiΚαταγγέλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γραφείων Αγρινίου – Θέρµου

«Παραλείψεις που συνέβησαν στην προώθηση των θέσεων της ειδικής αγωγής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, με συγκεκριμένη ευθύνη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας» καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Γραφείων Αγρινίου – Θέρµου «Κοσµάς ο Αιτωλός» . Ουσιαστικά -σύμφωνα με τις πληροφορίες του agrinionews.gr- πρόκειται για ένα λάθος όταν εκ παραδρομής, όταν άνοιξε το ολοκληρωμένο σύστημα, εστάλη στο   Υπουργείο  κατάσταση από την οποία προέκυπτε πως στην Αιτωλοακαρνανία δεν υπάρχουν κενά σε δασκάλους ειδικής αγωγής. Αν και προηγουμένως είχαν αποσταλλεί  έγγραφα με τα σωστά στοιχεία, το υπουργείο βασίστηκε στη λάθος κατάσταση με αποτέλεσμα να μην καλυφθούν τα πολλά κενά ! Μάλιστα όπως αναφέρει ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών αυτό είχε ως αποτέλεσμα «αφενός να εξοριστούν σε άλλους νομούς συνάδελφοι της ειδικής αγωγής που είχαν δηλώσει την Αιτωλ/νια, καθώς δεν φάνηκαν πουθενά τα κενά, και αφετέρου τα σχολεία 1,5 μήνα μετά το άνοιγμά τους, να παραμένουν με σοβαρές ελλείψεις ιδίως σε αυτό τον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής».

Aναλυτικά, αναφέρει η ανακοίνωση του Συλλόγου προς τους δασκάλους που κοινοποιήθηκε σε ΟΛΜΕ, αιρετούς του κλάδου και ΜΜΕ :

Καταγγέλλουμε τις παραλείψεις που συνέβησαν στην προώθηση των θέσεων της ειδικής αγωγής στο νομό Αιτωλοακαρνανίας, με συγκεκριμένη ευθύνη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νιας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αφενός να εξοριστούν σε άλλους νομούς συνάδελφοι της ειδικής αγωγής που είχαν δηλώσει την Αιτωλ/νια, καθώς δεν φάνηκαν πουθενά τα κενά, και αφετέρου τα σχολεία 1,5 μήνα μετά το άνοιγμά τους, να παραμένουν με σοβαρές ελλείψεις ιδίως σε αυτό τον ευαίσθητο χώρο της ειδικής αγωγής.

Μετά από συγκεκριμένες ενέργειες του συλλόγου μας, οι οποίες δεν έφεραν τα αποτελέσματα που μας είχαν υποσχεθεί (συνάντηση του Δ.Σ. με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης), απαιτούμε άμεσα από το Υπουργείο Παιδείας να δώσει λύση.

Να αποκατασταθεί η αδικία που έγινε σε βάρος των συναδέλφων, να στελεχωθούν άμεσα οι θέσεις στην ειδική αγωγή και στην παράλληλη στήριξη στην περιοχή μας.

Περιμένουμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.