Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

“Να παραμείνει το Ειρηνοδικείο στον Αστακό”

“Να παραμείνει το Ειρηνοδικείο στον Αστακό”

επιδιώκει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξηρομέρου

Tην παραμονή του Ειρηνοδικείου Ξηρομέρου στον Αστακό επιδιώκει  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξηρομέρου και για το λόγο αυτό υπήρξε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στην πρόσφατη συνεδρίασή του (7 Δεκεμβρίου). Ο Δήμος Ξηρομέρου καλεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης να ματαιώσει, άμεσα, τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση του Ειρηνοδικείου με αυτό του Μεσολογγίου και να υπαχθούν οι Ενότητες Αλυζίας και Φυτειών στην αρμοδιότητα του Ειρηνοδικείου Αστακού.  Προτείνει επίσης τη στέγαση του Ειρηνοδικείου  σε κτίριο που του παραχωρεί ο ∆ήµος.

Θυμίζουμε ότι με το Π.Δ.. 110/2012 το Ειρηνοδικείο Ξηρομέρου συγχωνεύεται στο Ειρηνοδικείο Μεσολογγίου και σταματά να λειτουργεί από 1η Ιανουαρίου 2013 , με αποτέλεσμα πλέον οι αστικής και ποινικής φύσεως υποθέσεις να εκδικάζονται στο Μεσολόγγι. Πρέπει να σημειωθεί ότι το Ειρηνοδικείο Ξηρομέρου λειτουργούσε ως μεταβατική έδρα για τα Ποινικά Δικαστήρια.

«Η απόφαση αυτή της Κεντρικής Εξουσίας έρχεται να ερημώσει εντελώς την περιοχή της πόλης του Αστακού και κυρίως του Δήμου μας αφού είναι η τρίτη κατά σειρά υπηρεσία η οποία απομακρύνεται από την έδρα του Δήμου μετά την Δ.Ο.Υ. και το ΙΚΑ . Τα προβλήματα που δημιουργούνται πλέον είναι πολλά και επικεντρώνονται στην ταλαιπωρία των διαδίκων για την εκδίκαση των υποθέσεων του , των δημοτών μας για την άμεση , γρήγορη και με λιγότερα έξοδα εξυπηρέτηση τους αλλά και την οικονομική απώλεια εισοδημάτων των επαγγελματιών της πόλης του Αστακού . Ο Δήμος μας πλέον με την τόσο μεγάλη εδαφική του επιφάνεια στον τομέα της αμεσότητας και εξυπηρέτησης των πολιτών του απογυμνώθηκε εντελώς» αναφέρεται στην απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου.

Το σώμα ενημερώθηκε για τις ενέργειες του Δημάρχου Π.Σαμαρά, ο οποίος απέσπασε την υπόσχεση του υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη και του υφυπουργού κου Καραγκούνη ότι το Ειρηνοδικείο Αστακού θα διατηρηθεί ως μεταβατική έδρα . Ωστόσο όμως για να γίνει αυτό ο δήμος υποχρεούται να παραχωρήσει ακίνητο για τη μεταστέγασή του. Για το λόγο αυτό προτείνεται το νεοκλασικό που αγοράστηκε επί δημαρχίας Παναγιώτη Στάϊκου, από το οποίο θα παραχωρηθεί ένα μέρος για το σκοπό αυτό.

Επίσης αποφασίστηκε η προώθηση  ενεργειών για την υπαγωγής των ενοτήτων Αλυζίας και Φυτειών στο Ειρηνοδικείο Ξηρομέρου , ώστε η δικαστική ύλη να είναι ικανή και για τη μετέπειτα διατήρησή του.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.