Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Περίεργες μεθοδεύσεις για μη ένταξη του έργου Θέρμο – Ναύπακτος

Περίεργες μεθοδεύσεις για μη ένταξη του έργου Θέρμο – Ναύπακτος

Στο περιθώριο ξανά η Αιτωλοακαρνανία. Πληροφορίες για μη ένταξη και του έργου Θέρμο – Ναύπακτος προκαλούν την οργισμένη αντίδραση του δημάρχου Θ. Πορφύρη: «Δεν θα ακολουθήσουμε τις σκοπιμότητες Αχαιών και Ηλείων, δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοια υπονόμευση. Δηλώνω ότι σε περίπτωση που επαληθευτούν τα όσα μαθαίνω… χώμα και αίμα θα βρουν οι υπεύθυνοι»

Στην πολυετή παρουσία του κ. Θεόδωρου Πορφύρη στα αυτοδιοικητικά πράγματα υπήρξαν οι πολύ καλές στιγμές, υπήρξαν και οι δυσκολίες. Ο κ. Πορφύρης ποτέ όμως δεν το έβαλε κάτω. Αντιθέτως, ακόμη και υπό τις πλέον αντίξοες συνθήκες συνέχισε με ένταση την προσπάθεια να καταστήσει το Δήμο Θέρμου συμβατό με το μεγάλο του όραμα. Και η αλήθεια είναι ότι πέτυχε πάρα πολλά. Καλύτερα απ’ τον καθένα γνωρίζει ο ίδιος ότι βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της περιοχής και την ευημερία των κατοίκων είναι η κατασκευή, επιτέλους, των δύο βασικών οδικών αξόνων, της εθνικής οδού που συνδέει το Αγρίνιο με το Θέρμο και της επαρχιακής που συνδέει τη Ναύπακτο μαζί του… και από ‘κει με Προυσό, Καρπενήσι, Καρδίτσα, Τρίκαλα. Ο επαρχιακός αυτός δρόμος δηλαδή δεν είναι τοπικής σημασίας και δεν αφορά μόνο την Αιτ/νία. Δίνει διέξοδο στην Πάτρα προς την Κεντρική Ελλάδα και επηρεάζει άμεσα, ως διαπεριφερειακής σημασίας έργο, μια τεράστια γεωγραφική ενότητα, πολλών εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών. Και ίσως αυτό εξηγεί το ότι για πρώτη φορά, όλα αυτά τα χρόνια, ο κ. Πορφύρης είναι τόσο πολύ οργισμένος…

Οι πληροφορίες που έχει είναι ότι το έργο τελικά δεν θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, δεν θα χρηματοδοτηθεί και δεν θα κατασκευαστεί, όπως αναμένονταν, επειδή κάποιοι παράγοντες στην Περιφέρεια Δ.Ε. έκριναν σκόπιμο να αμφισβητήσουν την ωριμότητα και ακόμη την ίδια την αναγκαιότητά του, υπονομεύοντας μια προσπάθεια ετών. Ο κ. Πορφύρης, σε αποκλειστικές του δηλώσεις στη «Συνείδηση» μιλά για παρασκήνιο και μεθοδεύσεις απ’ την πλευρά Αχαιών και Ηλείων, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να ακολουθήσει αυτές τις σκοπιμότητες σε βάρος της περιοχής, του νομού και των προοπτικών ανάπτυξης που φέρει ένα τόσο σημαντικό έργο. «Χώμα και αίμα» είναι αυτό που τους περιμένει στο Θέρμο, λέει εμφατικά ο κ. Πορφύρης, αν επιμείνουν σ’ αυτή την υπονόμευση. Και το σχόλιό του αυτό καταδεικνύει το βαθμό αποφασιστικότητας και το μέγεθος της οργής του για όλα όσα παρασκηνιακά συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. Ο ίδιος σημειώνει ότι το έργο είναι «ωριμότατο», διευκρινίζοντας ότι ακόμη και για την εκκρεμότητα του τμήματος «γέφυρα Μπανιά – Μακρυνού» υπάρχει η πρόβλεψη των μελετών, που χρηματοδοτούνται με 750.000 ευρώ. Τονίζει ωστόσο ότι όλος αυτό ο κυκεώνας των μελετών, της γραφειοκρατίας, των εμποδίων και της αγωνίας που βιώνει για την προετοιμασία του έργου, είναι το πρόσχημα πίσω απ’ το οποίο καλύπτεται η απουσία πολιτικής βούλησης. Καλεί δε το σύνολο του πολιτικού προσωπικού της Αιτωλοακαρνανίας (δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, βουλευτές – πολιτευτές και κόμματα) καθώς και τους εκπροσώπους των λοιπών θεσμικών φορέων, να ενώσουν τη φωνή τους μαζί του και να υπερασπιστούν αυτό που η Αιτ/νία δικαιούνται. «Για το δρόμο Αγρίνιο – Θέρμο δεν συζητάμε καν ετούτη την ώρα, αν και θα έπρεπε ίσως. Η μη ένταξη όμως του δρόμου Θέρμο – Ναύπακτος είναι έγκλημα που πάση θυσία πρέπει να αποτρέψουμε», δηλώνει ο κ. Πορφύρης.

EΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.