Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Πετσόκοψαν τα δέντρα στη Βόνιτσα (φωτο)

1 BONITSA KOPSIMO DENDRA (1) 3Ανάστατη είναι η Βόνιτσα από το «πετσόκομμα» στα δένδρα της πόληςτις τελευταίες ημέρες. Σε μια εποχή που τα δέντρα κινδυνεύουν να αποτελέσουν είδος υπό εξαφάνιση, η νέα δημοτική αρχή προχωρά στο κουτσούρεμα τους. 
     Δένδρα τα οποία χρειάστηκαν χρόνια για να μεγαλώσουν, καθώς η ηλικία τους φαίνεται ξεκάθαρα από τους κορμούς και που έχει ανάγκη η Βόνιτσα, χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά τις μέρες αυτές. 
        Πολλοί κάτοικοι της Βόνιτσας εξέφρασαν την οργή τους και ζητάνε να μάθουνε γιατί πετσόκοψαν τα δένδρα και μετέτρεψαν τη περιοχή σε Κρανίου Τόπο…
Με αυτές τις σκέψεις, ρωτάμε τη δημοτική αρχή:
-Υπάρχει κάποια άδεια για το «κόψιμο» των δένδρων;
-Πήραν τη γνώμη της κατεξοχήν αρμόδιας υπηρεσίας του Δασαρχείου;…….
 
      Ένας ευαίσθητος φίλος από τη Βόνιτσα που μας έστειλε τις φωτο μας τονίζει για τη λεηλασία των δένδρων:      «Από την αρχή της νέας Δημοτικής περιόδου με τηννέα Δημοτική αρχή, γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας εντυπωσιασμού με δήθεν έργα. 
     Ως δείγμα αυτής, στέλνω φωτογραφίες πετσοκόμματος των δένδρων περί την παιδική χαρά στον Άγιο Δημήτριο Βόνιτσας. Βέβαια, η δικαιολογία είναι ότι αυτό είναι κλάδεμα, για την προστασία των παιδιών της παιδικής χαράς και της εκκλησίας. Όμως, η ίδια συμπεριφορά, υπάρχει και σε άλλα δένδρα εντός των αστικών χώρων του Δήμου μας. 
     Μήπως υπάρχει κάτι άλλο; Μήπως ο Δήμος μεριμνά για τα ξύλα του χειμώνα;…».
      Σημεία των καιρών, όπου όταν η φύση πέφτει σε παρακμή, το ίδιο συμβαίνει και με την ανθρώπινη φύση, τον ανθρώπινο πολιτισμό μας.
    Ελπίζουμε να δοθεί μία απάντηση από τον Αντιδήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας που έδωσε την εντολή για το παράλογο της βίαιης επέμβασης στα δένδρα…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.