Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Πλάνα από την Aστροβραδιά στo Aγρίνιο- Δείτε πως λειτουργεί ένα τηλεσκόπιο

Πλάνα από την Aστροβραδιά στo Aγρίνιο- Δείτε πως λειτουργεί ένα τηλεσκόπιο

Με ιδιαίτερη μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε εχθές στο Emileon η Αστροβραδία που διοργάνωσε η Αστρονομική- Αστρονομική & Αστροφυσική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδας και το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αγρινίου.
Στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης συντέλεσε η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας “Ωρίων” όπου μέλη της έφεραν τηλεσκόπια με τα οποία το κοινό είχε στη διάθεση του για να παρατηρήσει το ουρανό ενώ ο πρόεδρος της Καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Βασίλειος Ζαφειρόπουλος ήταν ο βασικός ομιλητής στην εκδήλωση.
Τη σκυτάλη στη συνέχεια πήρε το μέλος της Αστροφυσικής κος Καβαλλιέρης, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική παρουσίαση ουράνιων σωμάτων σε τρισδιάστατη μορφή.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ενώ ακολούθησε ουρανογραφία με laser υπό την καθοδήγηση έμπειρων ερασιτεχνών αστρονόμων.
Στους συντελεστές της εκδήλωσης ήταν και η ομάδα ερασιτεχνών Αστρονόμων Διόσκουροι από τη Σπάρτη ενώ συντονιστικό ρόλο είχε ο ερασιτέχνης αστρονόμος Κίμων Παπαθανασόπουλος ο οποίος ζει στην Αθήνα και κατάγεται από το Αγρίνιο
Δείτε παρακάτω πλάνα από την εκδήλωση ενώ ο Ανδρέας, μέλος της ομάδας Ωρίων μας δείχνει τη λειτοργία ενός τηλεσκοπίου:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.