Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Πλήρωνε δυο φορές λόγω τετραγωνικών!

Πλήρωνε δυο φορές λόγω τετραγωνικών!

Το χαράτσι έβγαλε πολλά λάθη στην επιφάνεια

Δεν είναι λίγοι οι συμπολίτες μας που βρέθηκαν μπροστά σε «αποκαλύψεις» σχετικά με τις χρεώσεις που δέχονταν για πολλά χρόνια από τη ΔΕΗ, για τετραγωνικά τα οποία δεν είχε το σπίτι τους. Μετά την καταμέτρηση όμως και τα λάθη στα τετραγωνικά που υπήρξαν σε πολλές περιπτώσεις, αρκετοί συμπολίτες μας, που είτε δεν έμεναν στο σπίτι για το οποίο χρεωνόταν και απλά πλήρωναν τα πάγια, είτε ήταν πολύ…λάρτζ στις εποχές που το χρήμα έρεε άφθονο για να ασχοληθούν, διαπίστωσαν ότι διπλοχρεωνόταν σε πολλές περιπτώσεις βάσει των τετραγωνικών τους.
Τώρα βέβαια είναι αργά για να κάνουν κάτι για το φετινό χαράτσι, καθώς όπως ενημερώνουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου όποιες ρυθμίσεις και αλλαγές μπορούσαν να γίνουν είχαν περιθώριο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου. Άρα όποιος το παράβλεψε ή το αμέλησε απλώς τώρα δεν έχει τρόπο να το διορθώσει παρά να περιμένει την επόμενη χρέωση για να συμψηφιστεί κάποια οφειλή του ή να πάρει τη διαφορά από τη ΔΕΗ, ανάλογα και με το τι θα αποφασιστεί στη διάρκεια του 2012.

Για να καταλάβει κανείς τον παραλογισμό αλλά και την αμέλεια που έδειξαν ιδιοκτήτες και υπηρεσίες, πρόσφατα ένας Αγρινιώτης διαπίστωσε ότι χρεώνεται στο διώροφο που ζει πάνω αυτός και κάτω ο αδερφός του ως εξής: Ο αδερφός του για ένα σπίτι 65 τετραγωνικών που βρίσκεται από κάτω του και ο ίδιος για…..130 τετραγωνικά από πάνω! Κοινώς χρεώνεται και ο ίδιος τα τετραγωνικά του κάτω σπιτιού και αυτά πληρώνονται δυο φορές, γιατί διαφορετικά θα έπρεπε ένας χώρος 130 τ.μ. να πατάει πάνω σε έναν άλλο με τα μισά τετραγωνικά και αυτό γίνεται μόνο στη ζωγραφική του Σαλβαδόρ Νταλί!
Ο συγκεκριμένος συμπολίτης μας από τις τεχνικές υπηρεσίες πληροφορήθηκε όλα τα παραπάνω, αλλά τώρα σκέφτεται να διεκδικήσει τις διπλοχρεώσεις από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ που έχει υποστεί και σε δημοτικά τέλη, χρεώσεις για ΕΡΤ κλπ. Φυσικά είναι βέβαιο ότι θα πάρει την απάντηση ότι έπρεπε να το έχει διαπιστώσει πολύ καιρό πριν και ότι τα τετραγωνικά αναγραφόταν σαφώς στους λογαριασμούς του, αλλά και πάλι δικαιούται συνολική επιστροφή χρημάτων για ένα λάθος που γινόταν επί 4 ή 5 χρόνια. Ή μήπως όχι;
Εδώ που τα λέμε και μόνο τα χρήματα που έχει διπλοχρεωθεί όλα αυτά τα χρόνια για την ΕΡΤ, αξίζουν τον κόπο.

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.